Skip to main content

Žilinsko galerija

Šiandien pirmą kartą gyvenime rimtai užsukau į Žilinsko galeriją ir prasukau neskubėdama visą ekspoziciją. Esu keletą kartų žiūrėjusi filmus, bet ekspozicijoms vis neatsirasdavo laiko darbo dienos metu ar savaitgaliais.
Žilinsko galerija. Source - http://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:Mykolo_Zilinsko_paveikslu_galerija.2007-04-06.jpg

Keli dalykai Žilinsko galerijoje nustebino:
- natūraliu paslaugumu trykštanti kasininkė ir rūbininkas, kuris primygtinai siūlė nueiti į paveikslų galeriją šiandien, nes tik šią savaitę dar vyksta paroda. Palinksėjau galva, bet taip ir nenukeliavau. Kasininkė irgi rūpestingai siūlėsi padėti, o ne burbėjo po nosimi, kaip dažniausiai daro seno kirpimo moterėlės.
- trečiadieniais nemokamas lankymas. Pasirodo, iki birželio galima trečiadieniais lankytis visuose Nacionalinio M.K. Čiurlionio dailės muziejaus padaliniuose ir kultūrintis į valias nemokamai. Visus padalinius rasite ČIA.

Pasivaikščiojau aš po visą ekspoziciją, sėdi kiekviename kamputyje moterėlės, dažniausiai vyresnio amžiaus, žiūrėk, kuri beveik miega, kita skaito, kitos dvi susėdę plepa apie TV laideles ir viena akimi stebi savo ekspozicijų sales. Vis galvoju, kad tai vienas iš nuobodesnių darbų pasaulyje, kai laikas slenka lėtai ir reikia atsėdėti darbo valandas. Patalpos vienos šiltesnės, jose užtenka šilto megztinio, kitos patalpos vėsesnės, jose moterelė sėdi įsisupusi į striukę ar kailinukus.
Besivaikščiodama stebėjau, kas dar darbo metu lankosi muziejuose. Aš iškritau iš segmento, kadangi vyrauja tik 2 ryškios grupės:
 - vyresnio amžiaus žmogeliukai. Porelės, dvi moterėlės arba močiutė su anūkėliu,
 - jaunimėlis iš dailioškės ar kokio tai menų fakulteto.
Vyresnėliai santūriai replikuoja kokį tai meno kūrinį, močiutė anūkėliui perskaito aprašymą ir paaiškina, tuo tarpu jaunimėlis prabėga ir krykštauja prie juos sudominusių eksponatų.

Comments