Skip to main content

Win-Win arba laimi abu

Sena tema, senai sukasi mintys, seniai išbandyta praktikoje, bet vis sukasi noras aprašyti.
Visi žaidžiame gyvenimą, augame, dirbame, tiesiog įgauname patirties ir beveik kasdien susiduriame su situacija, kur gali būti:
   - vienas laimėtojas, Win-Loose. Kaina neatitinka vertės priveda prie Win-Loose, jeigu neturi kito pasirinkimo ir perki. Atsiradus pirmai galimybei niekada nebebus sugrįžtama ir žaidžiama su Wineriu. Pardavimas už mažesnę kainą negu savikainai Win-Loose, tik šiuo atveju loseris yra pardavėjas.
   - abu laimėtojai, Win-Win. Win-Win, kai abu po sandėrio ar bet kokios sąveikos yra laimėtojai, arba suvokia save, kaip nepralaimėję.
Win-Win, Win-Loose dažna situacija derybose, kai pasibaigus joms suvoki savo ar kitos pusės situaciją, bet šis žaidimas yra lyg svarstyklės.

Jeigu pasaulis būtų nuobodus, idealus ir kitoks, tuomet gal ir galiotų visuomet Win-Win. Bet patinka man sitaucijos, kai pabūni ir loserio kailyje. Kailis tuomet tik tvirtėja ir tik kartais padarydamas klaidas įgauni neįkainojamos patirties, kad išvengti loserio situacijos ateityje.

Win-Loose pasėkmės - trumpalaikiškumas, antrą kartą loserio pusė nebežais šios partijos ir jeigu tik turės galimybę rinksis žaidėją: tiekėją, pardavėją ar kitą nemonopolistą.
Win-Win pasėkmės - ilgalaikiškumas, galima be galo daug kartų žaisti Win-Win žaidimą, net įsimaišiusi viena Win-Loose partija nesugadins Win-Win skonio ar gerų santykių patirties.
Win-Win

Comments