Skip to main content

Yummly - receptų paieška

Neseniai akyse pradėjo dažnai šmėžuoti tinklapis Yummly su įvairiais maisto gaminimo receptais ir nusprendžiau truputį pasidomėti, kodėl jį taip dažnai meta paieška ar StumbleUpon.



Yummly - kažin ar turi nors vieną receptą savyje, viskas gerai suorganizuota, receptai imami iš įvairių tinklapių (prie recepto visada yra šaltinis), pateikiama tik ingridientai, o gaminimui atidaromas tikrojo šaltinio puslapis. Puiki iliuzija, kad viskas yra Yummly, bet iš tikro tai tik puiki paieškos platforma.
Išbandžiau paieškos galimybes ir jos mane nuteikė smagiai:
   + paieška pagal ingridientą,
   + paieška pagal pavadinimą,
   + paieška pagal autorių (Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Lidia, Antony Bourdain ir kt)

Yummly puiki svetainė, kai turi pagrindinį ingridientą ir nekirba mintys, ką iš jo pasigaminti. Puslapis tikrai mestels galybę idėjų, ką gaminti. Daugelyje receptų rodomos nuotraukos, tad greitai įvertinu patiekalo skonį ar bent jau pateikimą.
Kuo daugiau praleidau puslapyje laiko, tuo daugiau gerai apgalvotų funkcijų radau: gaminimo būdas, be ingridientų, kalorijos, šaltiniai, gaminimo laikas, skonis, alergentai, virtuvė, patiekalo tipai, gaminiai pagal šventes. Smagu, kad tiek visko prigalvojo ir gerai sudėliojo, kai vartotojo sąsaja yra intuityvi ir nereikia sukti galvos, kas po tuo ar anuo pavadinimu slepiasi.

Atverkim duris naujiems skoniams savojo virtuvėje :)
Daugiau apie Yummly rasite - http://www.yummly.com/blog/about/.

Comments