Skip to main content

Griovėjas-Game changer

Perskaičiau, išgirdau ar kitaip pagalvojau apie Game changer/Griovėjo rolę įmonėse.
Daugelis žmonių mėgsta, kai jų nuomonės paisoma, kai jų išklausoma, kai į jų nuomonę atsižvelgiama ir t.t., bet dažnai vadovai arba net TOP vadovai mėgsta, kai jiems neprieštarautjama, o visiškai pritariama jų idėjoms, planams ar tiesiog pasaulio suvokimui.
Šitoje situacijoje yra viena tiesa: visi paklūsta jai, visi daro kas liepama "sutariama bendru sutarimu". Situacija pakvimpa diktatoryste, kai sprendimai yra vienose rankose, kai slopinamas kitas požiūris, kai iš šalies atėję pasiūlymai ilgai kirmyja stalčiuose, kai visi išmoksta žaisti pagal nerašytas taisykles ir visi gyvena, dirba komforto zonoje.
Komforto zona šioje situacijoje yra susitaikymas su tyla ir laukimas, iš kur vėjas papūs. Papūs vėjas iš vakarų, pritarsim, kad iš vakarų ir darysim, taip, kaip vakaruose. Papūs vėjas iš rytų, gerai ir iš rytų, kad tik nereiktų būti blogam ir įrodinėti, kad iš tikrųjų vėjo kryptis iš vakarų. Viskas veda į vienos nuomonės paisymą ir laukimą, kada bus padaryta esminė klaidą, kuri pražudys viską.
Kaip išjudinti tą nesveiką komforto zoną? Kaip įnešti naujovių ar pokyčių į sprendimų priėmimą?
Išeitis - Game Changer, bet ne bet koks, bet būtinai turintis autoritetą prieš TOP vadovą. Game Changer ar griovėjas keičia žaidimo taisykles, jis sako garsiai NE, jis siūlo DAROM KITAIP, jis reikalauja DAUGIAU LAIKO, jis sako DAROM GREIČIAU, jis viską VERČIA AUKŠTYN KOJOM.
Griovėjus sunkus motyvuoti, griovėjus sunku išlaikyti, griovėjų gyvenimas kartais greitai nutrūksta, griovėjus sunku pamėgti, nes jie yra pokyčių įnešėjai arba darytojai kitaip, ne taip kaip buvom įpratę. Ištrūkti iš komforto zonos, kelti bangas ir audras, kad būtų atrastas ne pirmas geras sprendimas, bet geriausias sprendimas.
Source

Comments