Skip to main content

Naminiai guminukai

Užejo guminukų vajus namuose, karts nuo karto nusiperkam, pasidedam ir... Pradarius maišiuką iš karto jis dingsta, dar kartais mažos akytės atranda guminukus, praplešia pakelį ir lesa iš pakelio, nors jis aukštai padėtas, užkeltas, paslėptas. Istorija rutuliojasi jau keli mėnesiai ir nenuslopsta. Na, aš kaip visuomet iš serijos - pasidaryk pats praktikuoju ir mėgstu natūralesnius variantus, nei pirktiniai.

Pasiskaičiau, padūmojau ir pradėjau gaminti tuos guminukus namuose. Receptuose mini, kad naudoti sultis ar dirbtinės žėlės pakelius, bet nei vieno neturėjau namuose. Turėjau tik šaldytų mėlynių, tad ėmiau mėlynes kaip pagrindą.

Naminiams guminukams reiks:

400g šaldytų mėlynių

140g cukraus

50g želatinos

50g vandens

Gaminimas:

Paviriau 5-10 minučių mėlynes ir persunkiau per sietelį. Liko 290g mėlynių nuoviro, įbėriau cukrų ir dar paviriau ant silpnos ugnies. 

Užpyliau želatiną vandeniu ir mikrobangėje pašildžiau 30 sekundžių. Želetina beveik ištirpo ir gavosi klampi masė. 

Supyliau ištirpusią želatiną į uogų viralą ir pašildžiau visai nedaug, tikrai neleidau užvirti.

Išpilsčiau į silikonines firmeles ir po kelių valandų praleistų šaldytuve, guminukai sustingo.

Naminiai guminukai
Naminiai guminukai

Uogų viralas su cukrumi tapo guminukų pagrindu

Naminių guminukų silikoninės formos

Naminiai guminukai visu grožiu

Guminukai lengvai išsiima iš formos

Silikoninės formos puikiai tinka guminukams, naudojau kepimui ir šaldymui skirtas lego ir kitas turėtas formeles. Gaminimas guminukų neprailgo ir drąsiai viską galima daryti su 4+ metų vaikais, o vietoj želatinos galima naudoti pektiną arba agar-agar, tiesa, tokių produktų nesu naudojusi, tai nežinau, kur gauti ir kokiomis proporcijomis naudotu. 



Comments