Skip to main content

Mamos pamokos

 Startavo namuose mokykla. Tokia kitokia mokykla startavo, nes mokinė tapau aš. Mokytoja yra griežtoka ir kaip reikalas reikli. Pirmą dieną buvo 4 pamokos, tikrai buvo kas veikti: lietuvių, muzika, dailė ir matematika. Lietuvių pamokos metu rašiau visą lapą raidžių ir tos raidęs visokios su nosinėm, tai ę, tai ų, tai r su nosine, tai b su nosine. Žodžiu, buvo ką veikti.

Paskui sekė muzikos pamoka. Reikėjo daug kartų dainuoti do-re-mi-fa-sol-la-si-do. O paskui 10 smuikos raktų turėjau suraityti.

Sunkiausia gal buvo dailės pamoka, reikėjo 2 užduotis padaryti. Viena užduotis atrodė, kad tik taškus sujungti, o paskui mokytoja liepė nuspalvinti mano gautą oro balioną. Antroje užduotyje reikėjo vaivorykštę nupiešti, o paskui sekė pasunkinimas - nuspalvinti piešinį. Kažkaip po truputį, po truputį ir prasisukau su daile.

Paskutinė pamoka buvo matematika, atrodo, miela dūšiai pamoka, bet tokių suktų užduočių seniai buvau nemačiusi. Viskas startavo su paprastu užduočių lapu, kur kartais net užduoties nebūdavo, tad tekdavo mokytojos klausinėti. Su pirmu lapu greit susidorojau ir perėjau prie skaičių lapo, bet mano parašyti vienetai greit buvo išbraukyti ir vos išvengiau minus 6 taškų. Vienetus reikėjo suraityti su dvejeto galva, paskui vienetus reikėjo suraityti su dvejeto apačia. Bet čia dar uogytės buvo, paskui sekė sudėtis ir atimtis užrašyta įdomiai, paskui litrus reikėjo sudėti su mililitrais, bet ten reikėjo tokiais simboliais rašyti. Šita užduotis baisiai sudėtinga buvo, neįsikirtau, tai vos, vos praslydau negavusi baudos taškų.










Comments