Skip to main content

Raguveles dvaras

Si savaitgali Mindaugines pazymetos pleneru ir kaip dera ilgajam savaitgaliui, istrukom is savo perimetru. Senokai tam reikalui buvau nusiziurejusi Raguveles dvara ir pilnas ekipazas isrukom. Netoli dvaras, cia viena akimirka pas save kaime, ziu jau Raguveles dvare.
Isukom ir pasitiko lentele su privati valda, tai is karto suformuoja minti, kad kazkaa ta privacia valda rupinasi, kad lentele pasirupino. Rupinasi dvaru is ties, zole nupjauta, kombainas stovi prie desinio pastato sono. Suprask, kombainas kaip koks didelis kiemsargis suo saugo kadaise buvusius Komaru rumus ir kaip tik tame fligelyje buvusia oranzerija. Sukom, apsukom rata aplink dauguma pastatu ir gaila arklidziu, karvidziu ar kokiu ten ilgu pastatu - jau ne visos sienos stovi, ka jau kalbeti apie stoga. Jo jau net nuotrupu nebelike. Musu dziaugsmui puikiai issilaike spirito varyklos komplekselis. Nors imk ir grudus malk ir sprita gamink. Spiritas, spiritu, bet koki pagarbesni gerima visai butu smagu gurksnoti, zinant, kad jis pagamintas akmens muruose su baisiai graziai dideliu kaminu.  Tipenome visi toliau ir nukeblinom i koplytele-mauzolieju, sugule koplyteles sventoriuje Komarai, o pati koplytele tuoj igaus nauja arba originalia spalva ir svies is tolo, vilios uzsukti.
Pora pastagu musu govada nusiziurejo, vienas per didelis, kitas geras, o vienas - idealus. Komaru uzmaciu mes neatspejome, kas ten per pastatas, salia upelis, arkiniai langai, du aukstai. Po isvykos Bubas visa likusi laika postringavo, kaipmas pirksim ta pastata ir isikursim. Ieva i gimnazija Panevezyje varys, Ryte i mokykla, man sodininkyste, darzininkyste, Kestui arklidziu projektavimas, Bubas ozkom uzsiims, Ilona bareciu mezgimu, o Vilmis imsis kokiu inovaciju, kaip pakinkyti veja ar saules energija isnaudoti. Zodziu, kvepia komuna... 


Comments