Skip to main content

Pasidaryk pats - šachmatų lenta ant stalo

Šis savaitgalis buvo gausus įvairių vaikiškų projektų. Viskas prasidėjo nuo netikėtai nusipirktos skardinės baltų dažų kaimo parduotuvėje. Nutiko tai nutiko su tais dažais, tad reikėjo susigalvoti, ką mes su tais dažais dažysime. Gerai, kad pasimaišė po ranka 4 kėdės. 4 kėdės su atlošais, tad ploto užteks merginoms rankas pamiklinti. 
2 madam ir 4 kėdės
Mažosios merginos greitai susirado pirštines ir pačios ėmėsi darbo, teliko man tik nesimaišyti per daug ir 3 kėdės buvo nuteptos, tad man liko tik viena nubaltinti. Ieva ir Rytė jau patyrusios dažytojos, tad nukentėjo tik vieni apygeriai džinsiniai marškiniai, o visos kitos drapanos kaimuko - jau ne vienus dažus matę drabužiai. Tiesa, Rytė ant kaktos gerą blyną baltų dažų užsidėjo, taipogi nukentėjo sruoga. Galvojau, kad pirtyje su šampūnu ta sruoga stebuklingai išsiplaus, bet... Pirmadienį Rytė keliaus į darželį su "klioksu" ir baltai sulipusia sruoga ant kaktos, dar ir ausis nubalo su ten esančiomis garbanomis. Kojos, rankos net nesiskaito - paženklino merginos savąsias, bet ir man teko. Reiks ilgom rankovėm ir džinsais eiti į darbą ryt.
Po kėdžių dažymo, dažų vis tiek liko, tad vėl mintys sukosi, ką čia nutepti. Iškilo prieš akis šachmatų lenta, kuri puikiai tiktų ant terasos senuliuko, itin mielo stalo. Kaip tarėm, taip ir padarėm. Ieva stojo į pagalbą ir pagelbėjo su matavimais, bandė pjauti lipnią juostą gražiais kvadratukais, bet teko man užbaigti kruopštumo reikalaujančius darbelius. Kai jau viską sumatavom, viską suklijavom, nuklijavom, Ieva spėriai nutepė šachmatų lentą ant stalo. Po nakties išdžiūvo dažai, tad nuplėšėme juostas ir likučius nudažėme. Reiks surinkti kokių kamštelių kolekcija ir kamšteliai mums atstos šaškes.

Šachmatų lenta pavadinimu "pasidaryk pats"


Šachmatų lenta ant stalo
P.s. dažų dar liko, tad antrą kartą nutepiau kėdžių kojas, dar ir lauko suolą nubalinau. Gaila, bet dažų vis dar liko, laikykis kaime - viskas nubaltuos.

Comments