Skip to main content

Plenero meniu

Ilgas savaitgalis, maisto gaminimo institucijos uz 20km ir tai jokia problema prikimsti pilvus 4 suaugusiems ir 2 vaikams. Tiesa, siek tiek pasiplanavau ir emiausia plenero maisto ruosos.
V-ienio vakariene
- Greitai paruosti steikai su Kesto namuose paruostu chimiciuri padazu. Ka jau ir pasakysi, kai tyla uz stalo, tai geras zenklas.
VI-ienis
Pusryciams Kestas iskepe savo idealiosios kiausinienes, kur letas kepimas su dangciu padaro tryni silkini, o baltymas iskepa
Pietums lasisos file ant sviesto su ryziais. Suaugusieji fokusavosi i zuvi, o mazeliai tik i ryzius.
Link vakaro uzkuriau lauziuka ir kepem namuose uzmarinuotus saslus. Paprasta, patogu, skanu. Ryziams i draugyste ipyliau konservuotu kukuruzu ir svogunu laisku pakeptu ant sviesto
VII-ienis
Pusryciu ideja pakuzdejo Baleliu parduotuve ir darze augantys zirniai. Pirktinius zirnius pamirkiau per nakti ir isviriau, uzsutinau su spirgais su svogunais
Pietums is anksto buvo numatyta Cili troskinys, bet jautiena liko namuose, tad ejau pas baba kasti bulviu. Vaikai rinko zirniu, ar slyvu dydziu bulves ir paskui triauske bulves, o mes pasiskaninom sviezias bulves su saltibarciais. Ieva su sviezia bulve gavo nuo Bubo i kakta. Tradicija yra tradicija.
Vakarienei atkeliavo snicelis is Austrijos pagardintas apkeptomis bulvemis su citrina ir juodu serbentu uogiene. Snicelio pasonen atgule kopusto salotos su Ievos pusiau pjaustytais kopustais. 
I-ienis
Pusryciams iskeliavo varske is saldytuvo ir patapusi varsketukais atgule visiems i pilvus. Bubas paporino, kad gliutenas darosi vis skanesnis. Na, dziugu, kad varsketukai skanus su namine trintu braskiu uogiene.
Pirmadienio pietus visiskai neoriginalus, o tiesiog panaudoti like produktai: patroskinti saslykai su grietine, krapais ir svogunais, pakeptos bulves ir raugintais agurkais.

Gerimeliu karaliene buvo jo didenybe papratoji kava ir jos jaunele sese - turkiska kava su kardamonu. Gira po vieno kito patobulinimo irgi buvo vartojama, tiesa jos puse isverciau i kompostine. Raugas turetu pagerinti komposto formavimasi, hipogeze moksliskai neirodyta, bet nuojauta sako, kad bus gerai.

Comments