Skip to main content

Balelių pleneras 2020

Persirito Balelių pleneras į antrą pusę ir jau ryt visi krapštysimės namo. Šiaip tai turiu pripažinti, kad plenero dalyviai šiemet gausiai tapė ir buvo itin produktyvūs. Kęsčiukas itin greitas, net gražu žiūrėti, kaip mikliai juda teptukas ant drobės ir potepiai tampa paveikslu. O juk ne taip lengva su aliejiniais dažais tepti, ir teptukai specialūs, ir tas dažas toks neišdžiūnantis iš karto. Žodžiu, kol sukiojausi su pusryčiais, vienas paveikslas gimė, apie pietus dar pora, o vakarop lyg vienas ar du užgimė. Šiais metais mes su merginomis keletą paveikslų gerinome, vienas gal ir užgimė vertas balelizmo atstovų ekspozicijos, o kiti vėl galės pretenduoti įbpagerinimą kitais metais. Čia kaip loterija - niekad nežinai, ar kitais metais prisilies prie taves genijaus impulsas ar ne. Trumpa apžvalga 2020 plenero:
- Balelių parduotuvėje apsireiškėme su plenero makemis, tai kaip FB postas ar kokia vietinė radijo stotis paskalambytų apie renginį
- Ieva ėmėsi mėlyno fono įvaldymo
- Ilonos stilius vienok mutuoja, bet per daug nesikeičia ir vyrauja augalų ir trobesių tematikos. Tiesa, kultūrinė programa padarė savo antspaudą ir nutupė Raguvelės dvaro koplyčia-mauzoliejus ant drobės. 
- Bubas įkvepta interjero tapo natiurmortus, praktiškai daro interjero vizualizacijas
- Rytė imasi partizaninės tapybos ir mėgsta savo potėpius palikti ant svetimos drobės. Keverzonės arba pagerina paveikslą, arba ne. Tiesa, dar vieną pernykštį paveikslą žymiai pagerino su menteles skrebenimo potėpiais.
- Kęstas apsirūpinęs aliejiniais dažais mikliai nuguldo sodybos apylinkių vaizdus. Kaip pagrindinis šedevrizmo atstovas vėl įrodė savo darbais, ko jie verti. Jau vagiukų pirštai gviešiasi porą paveikslų, o aš visiems primenu, kad aliejiniais dažais piešti paveikslai turi ilgai džiūti. Žodžiu, nematys dalyviai paveikslų ir išsaugosiu aš.
Plenero esminiai akcentai: paveikslu gausa, Raguvelės dvaras, terasos kino teatras, pora kavos puodelių pusryčiams, hamakai ir neplanuotas lietus. 
Pleneras Baleliuose
Pleneras Baleliuose



Comments