Skip to main content

Sviezios mesos issukis

Atlikau tyrima ne savo noru ir turiu sau pripazinti, kad manes kaip vartotojos netenkina sviezios mesos pasiula didziausiame Kauno centro prekybcentryje. Kai arteja savaitgalis, visada pasirupinu sviezia mesa ir kepimu josios sodyboje. Kas gi kitas gali skaniau pamarinuoti mesa nei as pati. Atsakymo nereikia garsiai ivardinti, juk ir taip aisku. Issirenki gabala, tau ji pasveria, tu ji pasimarinuoji pagal nuotaika ir aplinkybes ir kepi. Cia juk dalinai sakralus visas procesas, juk susipjaustai sau tinkamais gabalais, kaip kad megsti. Pragaistis su tais pirktiniais mesos marinatais, nei paragausi, nei druskos isimsi, nei matysi, koks gabalas mesos tam reikalui panaudotas, nei kiek laiko tas mesos gniutulas jau guli supakuotas i vakuuma. 
Istorija as lenkiu prie to, kad sumenko, o galbut net beveik isnyko mesos pasirinkimas, kai ketvirtadienio vakare negauni nei sprandines, nei kalakuto kumpio, krutineles, nei zuvies. Konservuotus, marinuotus pusfabrikacius tegu kemsa kiti veikejai, o as megstu meiles ideti i maista ir pati numatyti skoni ir maisto nuotaika. Sugaisau apie 1val ir nieko nepesusi sprukau. Jausmas keleriopas: marinuoti pusfabrikaciai pelningesni, susipykimas su kalakutienos tiekejais, nenoras tampytis su sviezia mesa ir pardavejo nuosprendis, ka pirkejas turi pirkti ir suvartoti greitai - manes netenkina. E priedais pagardintais produktais nesinori kimsti savo skrandzio, o tuo labiau vaiku. Norisi atsigrezti savo pavyzdziu ir vaikams rodyti, kad maistas yra auginamas, gaminamas, turi spalva, tekstura, o ne sildomas neaiskios konsistencijos ir spalvos gaminys.
Bukite mieli prekybcentriu asortimento sudarinetojai, isgirskite sauksma tyruose ir skatinkite sveikesnio maisto vartojima, naturalaus skonio virsenybe, o ne savavaliska nauju, netinkamu isprociu formavima. 

Comments