Skip to main content

Slyvų pyragas su namuose daryta marcipanų mase

Dažnokai receptuose yra marcipanų masė, bet kažkaip aš akies neturiu pirktiniams variantams ir Karalienės Sforcos laikus menančiuose ar atkurtuose receptuose susivokiau, kad marcipanų masė yra visisškai paprastas dalykas. Tas paprastas atradimas atvėrė duris į receptus su migdolais. Bet šis postas ne apie tai...

Vienas iš šiandien pristatytų desertų Baltoje Alkanoje Pelėdoje buvo slyvų pyragas su užlenktais šonais.

Slyvų pyragas su marcipanais be tinkamos foto :)


Slyvų įdarui:
- 500g slyvų
- 3 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų krakmolo

Tešlai:
- 250g miltų
- 125g šalto sviesto
- 2 šaukštų cukraus
- 30g šalto vandens

Marcipanų įdarui:
- 50g migdolų
- 50g cukraus
- Kiaušinis
- 2 šaukštų miltų
- 50g minkšto sviesto

Papildomai:
- Kiaušinio aptepimui

Slyvų pyrago pagrindo gaminimas:

Miltus išmaišome su sviestu arba pirštais, arba pasitelkiame kokį elektrinį virtuvės prietaisą. Supilamem cukrų, vandenį, užminkome greitai tešlą ir padedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui, o galima ir atsidėti kitai dienai.

Įdaro gaminimas:

Supjaustome slyvas ketvirčiais, užpilame 3 šaukštais cukraus ir paliekame kol sultys pradės išsiskirti. Paskui reiks užberti krakmolo ir išmaišyti.
Nuplikome migdolus verdančiu vandeniu, porą minučių palaikome ir nulupame. Sumalame migdolus su kavamale, po to sumalame cukrų ir sumaišome su midgolų miltais. Įdedame minkštą sviestą, porą kiaušinį, miltų ir su blenderiu viską išplakame.

Įjungiame orkaitę iki 200 laipsnių.
Iškočiojame tešlą iki 3-4mm storio tarp 2 kepimo popieriaus lakštų su šiek tiek miltų. Marcipanų įdaru aptepame iškočiotą tešlą ir paliekame kelių centrimetrų nepateptus kraštus. Sudedame slyvas vienu sluoksniu, užlenkiame kraštus, aptepame kraštus kiaušiniu ir kepame pradžioje apatinėje orkaitės dalyje. Po 20 min, pakeliame iki vidurio ir kepame dar 25 minutes arba kol gražiai paruduos.

Comments