Skip to main content

Užkandis - vištienos kepenėlių paštetas

Baltos Alkanos Pelėdos restoranėlis tampa gudresnis ir svečiams tiekia užkandžius, kad pagrindinio patiekalo gaminimas neprailgtų ir taip būtų užpildytas laikas belaukiant ir besišnekučiuojant.

Vištienos kepenėlių paštetas yra puikus sprendimas, kai norisi paprastai pagaminamo, geležies prisodrinto patiekalo. Užtepėlė gali drąsiai kelias dienas pastovėti šaldytuve ar puikiai tinka lauktuvėms įdėti.

Paštetui reiks:

- apie 650g vištienos kepenėlių
- 1 svogūno
- 70g sviesto
- Pora šaukštų al. aliejaus
- Čiobrelių, druskos, pipirų

Laikas gaminti paštetą:

Kepenėles nuplauname ir pamerkiame piene bent valandai. Įkaitiname aliejų keptuvėje, įdedame pusę sviesto ir suverčiame antrą kartą nuplautas kepenėles. Kepame, maišome, įberiame druskos, pipirų, čia svarbiausia neperkepti, bet ir iškepti. Atsidedame kepenėes ir toje pačioje keptuvėje vėl pilame aliejų, dedame sviestą ir smulkintą svogūną. Pakelame svogūną iki geltonumo ir sumalame kepenėles, svogūną, čiobrelius su blenderiu. Tekstūra turi būti vienalytė ir minkšta, sudedame į porą indelių ir viskas.


Patiekimas visiškai paprastas - užtepėlę, sviesto gabaliuką išimame iš šaldytuvo pusvalandį pries svečiams atvykstant, paraikome čiabatos ar tamsesnės duonelės. Pirštus apsilaižys nuo paprasto užkanduko.

Comments