Skip to main content

Ekologinė daržininkystė

Augo visą vasarą lapiniai kopūstai su kalafijorais. Lapiniai kopūstai kaip visada išbujojo ir be jokio didelio dėmesio išvešėjo, kalafijorai labai užsimanė stiebtis į aukštį ir net nemanė užmegzti žiedynų.

Bet štai atėjo ruduo, o tiksliau rugsėjo pradžia ir styro antenos vietoj lapinių kopūstų, to paties likimo sulaukė ir kalafijorai. Aš už ekologiškas daržoves, už dalinimąsi su gamta, vat tik tie baltukai drugeliai ir jų vikšrai visai nemėgsta dalintis. Jiems viskas arba viskas. Nugraužė viską be pasigailėjimo, turbūt iš mano daržo ne viena dešimtis gražių drugelių išsiris. 

Aš kantri, tikrai tikiu, kad atžels lapiniai kopūstai ir dar paskanausiu vitaminų bombytės, o drugeliai irgi gražu, be nugraužtų kopūstų nebus gražių baltų drugelių, o be drugelių liūdės nenaudojamas tinklelis skirtas drugeliams gaudyti, o ir mano merginos turės ieškoti kitos veiklos. Žodžiu, kopūstai, antenos, vikšrai, drugeliai, tinklelis, merginos - viskas susijungia į visumą ir pavirsta į skanų maistą ir laimingus vaikus.

Dar kartą pasikartosiu, kad aš už ekologiją, nes su chemija nei drugelių bus, nei valgomų lapinių kopūstų.



Comments