Skip to main content

Anykščių jaukumas ir grožis

Visą savaitę, visa komanda darbuojamės Anykščiuose. Prieš tai Anykščiai man asocijavosis su Anykščių šileliu, o tiksliau pušynu, Baranausko, Biliūno, Vaižganto atminimu. O šiemet visas šis iš mokyklos laikų atsineštas jausmas nublanko ir visiškai užklojo naują patirtį. Kai vaikštai po miestą su akmenimis grįstomis mažomis gatvelėmis, jaukiomis kavinukėmis ir tuo pačiu miestui šarmo priduodančiu obuolių sulčių bevirstančių į Vorutos vyną ar į Tinginio panties sidrą kvapu.

Pirma pažintis buvo su Lojančiu katinu - miela, jauki, šilta kavinukė pačiame miesto centre. 

Nykščio namai skaniai pamaitino dienos pietų. Užsukčiau ir rimtesnei vakarienei, kai norisi didesnio skanaus mėsos patiekalo. 

Mandri puodai yra skani greito maisto užkandinė, šarmo yra, bet pavadinimas neatitinka lėkščių turinio.

Perino kavinė pavaišino skaniu čili ttroškinii, salotomis, okitą kartą makaronais. Saugus pasirinkimas, kur nebūsi nei nuviltas, bei sužavėtas.

5 taškai itin jauki, šeimyninė kavinumė, kur nedidelis meniu yra išpuoselėtas ir teikia daug malonumo tiek maistas, tiek aplinka, tiek kavinės šeimininkai. Į šią vietądar su malonumu norisi sugrįžti. 

Paukštukas Pūga yra desertinė kavinukė, kur kvepia kava vos pravėrus duris. Desertai skanūs, kava puikaus skonio, pavadinimas gauna ekstra taškų. 

Menų inkubatoriuje praleidome didžiąją dalį darbo dienų, puiki vieta renginiams, puikiai sutvarkyta infrastruktūra ir gausybė veiklų tam inkubatoriuje. Čia kaip irštva gerųjų idejų tame inkubatoriuje, kur iš išorės nesuvoksi, koks milžiniškas tas pastatas ir kokios ten veiklos slepiasi. 

Bažnyčios bokštai kiekvieną vakarą švytėjo ir puikiai matėsi nuo mūsų sodybos, toks puikus akcentas, kurį knietėjo aplankyti. Įsmukome į tąbokštą, užlipome 186 laipteliais ir pasidairėme po miesto panoramą. 







Comments