Skip to main content

Blogerio patirtis - postų statistika

Blogas jau skaičiuoja trečius metus, čia kaip dienoraštis, tik jį gali skaityti visi, čia kaip receptų knyga, tik ji ne popierinė ir lapai nenublukę, čia kaip maža užrašų knygelė rankinėje, kur postai taip ir lieka draftuose.
Stebiu postų statistiką, kada, kas ir kokiu dažnumu skaitoma.

Postų statistika
Truputėlį įvado - blogas niekur nereklamuojamas, jokių išorinių nuorodų, tad visas srautas tik iš paieškos ir nuolatinių skaitovų. Linkėjimai dviems nuolatiniams skaitovams ir komentatoriams.

Pastebėjimai:
Lyderis tarp postų - mėsos vyniotinio postas su nemažai nuotraukų. Google paieškoje tekstas užima 21 vietą ir generuoja didžiausią srautą skaitytojų, tiesa, nuotraukų reitingas yra žymiai geresnis. Rodoma pirmame puslapyje ir užima 9, 12, 17... vietas.
Nuo sezono priklausomas postas - garšvų salotų receptas. Pavasarį itin suaktyvėjęs šio posto skaitymas, sezoniškumas jaučiamas ir Mangoldų, Batatų postuose.
Nuo sezono nepriklausomas postas - Eklerai su varškės įdaru. Kelios nuotraukos, receptas. Tokių postų daug, nieko ypatingo.
Nuo TV rodomų raktažodžių priklausomybė:
   - BTV rodė laidelę apie svogūnų pyragą - iš karto pastebėtas mano atitinkamo posto aktyvumas.
   - LRT mediatekos akcentavimas irgi sukelia mano posto aktyvumą.
Naujai atsidariusių vietukių paieškos generuoja šiokį tokį srautą:
   - Alaus kultūra
   - Lietuvos gurmanas
   - Uoga Frozen Yogurt
Anomalijų postas apie stiklainio pusbrolį Krokuvoje. Jis vis dar kažkam įdomus :)

Įdomi ta skaitytojų elgsena, smalsu pasidarė pasiskaityti apie komunikaciją, apie asociacijas ir kaip jomis žaisti. Kaip kitų vartojamus raktinius žodžius išnaudoti sau.

Comments