Skip to main content

Mokymasis groti gitara

 Gitara užsinorėjau groti seniai, bet tai tėvai nenuvedė į muzikos mokyklą (vadinasi mažai norėjau ir neišsizyziau).

Ir 2022 rudenį pradėjau ieškoti, kur galiu groti aš ta gitara. Youtube pamokos, appsų pamokos kažkaip nesužavėjo, tad pradėjau paieškas kur pačiai groti su mokytoju. Ir parašiau vienai gitaros studijai. Parašiau, atsakymo negavau, tad ėmiau ir fiziškai susiradau juos. Viduryje pamokos įsiveržiau ir užsirašiau pas gitaros mokytoją Paulių į pamoką.

Pamoka patiko, nes uždavė kelis kalibruojančius klausimus ir viskas jam paaiškėjo, kad čia per "muzikantė" atėjo į pamoką. Artimieji, įvardinsiu asmenis labai konkrečiai - Kęstas ir Bubas, susilažino, kad aš ištversiu gitaros pamokose 2 kartus ir baigsis mano ši avantiūra. Na, iš principo teko nueiti į 2 pamokas, tada išvažiavom kažkokia proga į kaimą ir online pasidariau trečią pamoką. Už trečią pamoką iš karto nesusimokėjau, tad nukeliavau į 2 pamoką gyvai. Ketvirtoje pamokoje neturėjo mokytojas grąžos, tai sumokėjau už 4 pamokas (dar dvi pamokas į priekį). Ir taip po truputį, kas savaitę aš patapau gitaros pamokų lankytoja ir mokiausi kūrinius, kuriuos tik mokytojas sakė. Gal tik poros sakiau negrosiu, nes nepatiko.

Visą sezoną lankiau kartą į savaitę, tuomet Rytė dar pradėjo lankyti ukulėlę, tad mielai įsitraukė trys iš 4 žmonių šeimoje į muziką. Tiesos dėlei, Ieva įsibraškino į vieną ukulėlės pamoką, ir gavo pagyrimų, kad gerai sekasi.

Turiu pusmečio pertrauką gitaros grojime, karts nuo karto pasiimu lapus, pasiimu gitarą ir pagroju. Reikia rutinos, įsipareigojimo sau ir mokytojui, kad vėl suintensyvinčiau grojimą. Dar impusas yra Kęsto grojimas namuose - labai fainai klausytis, kai groja, kai išeina, kai suklysta. Suklysta ir tyliai groja toliau, o aš išleisdavau kokį tai žodį ir palinkėdavau pirštams miklumo, greičio, tikslumo ir greitesnio kūrinių išmokimo.

Išdrožiau kelis gitaras iš medžio, tylus prisipažinimas, kad gitara man rūpi...


Comments