Skip to main content

Galetė su obuoliais ar dar kitoks obuolių pyragas

 Obuoliai, labai obuoliai valdo mūsų virtuvę tiek rugsėjį, tiek spalį. Obuolių pyragus kepiau kaip pasiutusi ir šiandien vėl tie obuoliai ėjo į trasą - kepiau galetės tipo obuolių pyragą.

Tešlai reiks:

- apie 200g miltų (dėjau 150g, bet trūko miltų, tai pyliau kol tešla sulipo į guzą)

- krakmolo 10g

- 2 arb.š. kepimo miltelių

- 1 kiaušinis ir 1 trynys į tešlą (likęs baltymas bus aptepimui)

- 1 arb.š. cinamono

- 120g sviesto

- 120g cukraus

- žiupsnis druskos

Minkštą sviestą išplakiau su cukrumi, įmušiau kiaušinį ir trynį, visus sausus produktus sumaišau ir supyliau į sviesto masę. Užminkiau tešlą ir pusvalandžiui padėjau į šaldytuvą.

Įdarui reikės:

- 5 didesnių obuolių arba 6-7 mažesnių

- 2 valg.šaukštai cukraus

- 2 valg.šaukštai sviesto

- 2 arb.š. cinamono

Obuolius nulupau ir labai didelius obuolius pjausčiau į ketvirčius, išsėklinau, mažesnius obuolius supjausčiau per pusę. Obuolius skiltelėmis įpjoviau, bet skiltelės liko kartu.

Tešlą iškočiojau apie 4mm ant kepimo popieriaus, sudėjau obuolius į vidurį vienu sluoksniu. Sviestą, cukrų ir cinamoną pašildžiau ir aptepiau mase obuolius ir užklojau tešlos kraštais apie 5cm obuolių. Liko tik vidurys neuždengtas. Tešlą aptepiau baltymu ir kepiau apie 45-60 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Bubas netikėtai atėjęs į svečius prakrapštė pyrago šoną ir kartojo pyragą po vakarienės. Vaikai kaip visada nebuvo sužavėti arba tiksliau net neparagavo.

Galetė su obuoliais ar dar kitoks obuolių pyragas
Galetė su obuoliais ar dar kitoks obuolių pyragas




Comments