Skip to main content

Fotelis darbų sąrašuose užbrauktas

 Radau kažkur fotelį, taip seniai jį radau, kad netnepamenu, kur jį radau. Man rodos, kad minimum 2 metus jis buvo kaime priepirtyje. Originaliai gal jis buvo mūsų rūsyje, gal jis buvo kur nors surastas.

Jo minkštoji dalis buvo mėlyna, bet minkštos dalies stovis buvo apgailėtinas ir net minties nebuvo ją išvalyti ar išsaugoti.

Taigi pirmais metais minkštoji dalis buvo nulupta - mėlynas gobelenas ir vatinis sluoksnis, spyruoklės buvo pritvirtintos, apatinis audinys prišaudytas stepleriu ir vėl užkeltas fotelis poilsiui.

Šiemet fotelis buvo nukeltas, paaiškėjo, kad jo viena medinė pusė buvo jau kažkada remontuotas ir viena kojelės viršūnė buvo sulūžusi. Medvarščiais buvo bandyta gelbėti, bet medis su medžiu geriausia draugauja, tad kokelėje išgrežiau apie 1,5cm skylę, pritaikiau pagaliuką ir kojelė buvo labai tvirtai įraisyta į jai skirtą vietą, kitus sujungimus irgi suvilgiau klijais ir nudrožiaus paskutinį sluoksnį juodų dažų. Viso dažų suskaičiavau 4-5, nes šie foteliai originaliai būdavo lakuojami, radau 3 rudus sluoksnius ir juodą paskutinį.

Su medine dalimi užtrukau, bet su minkšta dalimi tai nearti dirvonai man. Neturiu daug patirties su porolonais, užvilkimais, bet per porą pusfienių pakluso man minkštoji dalis ir fotelis gavosi neblogas. Labai pritinka prie kultūrnamio pastogės vakarais.

Ponas FOTELIS
Ponas FOTELIS









Comments