Skip to main content

Kelionė po Lenkiją

 Rūkom ir išrūkom į Lenkiją su abiem merginomis ir smagiai pakeliavom su vaikais. Kelionės maršrutu visada rūpinasi Kęstas, o šį kartą aš už viską buvau atsakinga: vairavimas, maršrutas, pramogos, maistas, nakvynė.

Kaip beveik ekspromtu kelionė, tai gavosi puikiai:

- Wigry kempinge įsikūrėme pas Haliną. Man atrodo, kad šeimoje tik Ponia Halina moka šiek tiek angliškai, tai ji parodė, kur palapinę statyti ir viskas klojosi, kaip iš pypkės. Ieva buvo sugalvojusi mašinoje miegoti, bet pagulėjo kelias minutes ir grįžo pas mus į palapinę. Šalia Halinos kempingo yra didelis vienuolynas su bažnyčia, tai keltis padėjo varpų dūžiai: 6-i, vienas pusę septynių ir 7-i buvo paskutiniai besivartant ant čiužinio palapinėje.






Ryte neskubant papusryčiavom ant tiltelio ant ežero, pagraužėm močiutės agurkų ir išsinuomavom baidarę. Praplaukėm su merginomis vienoje baidarėje palei pakrantes, prasilenkėm su pora valčių ir laivelių ir išmovėm į Augustavą. 

Pakeliui sustojom Boružėlės parduotuvėje ir ledais skaidrinom dieną mašinoje. Ieva išrinko 8 ledų pakelį, tai buvo patys mažiausi mano valgyti ledai, nepadidino jų net man skirtos 2 porcijos.

- Augustave papietavome picerijoje, pabraidė ir beveik į ledą pavirto merginos po maudynių fontane ir įsikūrėme Senam Name. Moteriškė kaip supratau nekalba jokia kalba, bet vyrukas džiaugėsi, kai supratom vienas kitą dabar nemėgstamiausia mano kalba.








Po įsikūrimo sekė ėjimas ledų, po ledų sekė nuolatinis zvimbimas maudytis ir atradom Augustavo viešą pliažą su seklia erdve apjuosta tiltu ar kaip pavadinti tą konstrukciją. Ieva maudėsi, maudėsi, kol visiškai sušalo, o kai kalbinau važiuoti namo dar kartą įlindo ir dar maudėsi. Rytė tuo tarpu rausė smėlį ir statė pilis, duobes, pagaliukus klojo ir kitaip nesušlapdama žaidė.

Pavakarieniavom Raudonėlio kavinėje ir parsliūkinom namo, anksčiau prasineštą grobį išgėrėm - Bubble tea ir paskui toliau spjauduką/šiaudelį naudojo mergos pagal paskirtį ir spjaudė serbentus viena į kitą. 

Vakaro pabaigai žaidėm Vorą ir Muses, tik paskui supratau, kad tas mūsų grustynes turėjo girdėti visi Seno Namo gyventojai. Bet buvo linksma ir aš beveik suraičiau abi mergas į ožio ragą, bet jeigu paklaustumėt mergų - garsiai sakytų, kad jos laimėjo prieš vorą.

Penktadienio rytas mus pasitiko lyjant, tai ramiai papusryčiavom, susikrovėm daiktus ir išlekėm į Lietuvą.

Lietuvoje prasukom pro Kalvariją ir atradom sinagogų kompleksą, paskui dardant žvirkeliu atradom nuostabių žirgų, o Jungėnų parduotuvėje radom skanių ledų.








Toliau lėkėm tiesiausiu keliu, kol vėl Marvelėje sustojom pasižiūrėti į žirgus. Pirmą kartą tiek vaikų matėm laukiančių jojimo ir jodinėjančių 4-iais žirgais.


Comments