Skip to main content

Plenero meniu

 Plenero autorių mityba yra mano pagrindinė atsakomybė, tad kelionės metu žvalgiausi naujų idėjų ir jas planuotai arba spontaniškai virtuvėje realizavau.

Desertas:

- labai smagus ir paprastas citrininis pyragas, kuriuo suaugusieji mėgaujasi, o vaikai nekenčia. Tobulas desertas tiek skoniu, tiek paprasta gamyba, tiek kad vaikai nekiša nagų.

- Izraelio mangai - tas nuostabus skanumas, kur imi ir bėga mango sultys bepjaustant.

- Panemunis-Baleliai kelyje nupirktas šakotis - skanus šakotis, kuris sprogos tik atkeliavęs ant stalo

- Šilauogės, avietės nuo krūmo

Pusryčiai:

- Šeštadienio ryto pusryčiai buvo įkvėpti Čestahovos mano valgytais pusryčiais, kur nesaldus su kepimo milteliais iškeptas blynas, filadelfijos sūris, lašiša, daržovės ir keptas kiaušinis su minkštu tryniu. Vaikai valgės su agrastų uogiene, o ne su žuvimi.

- Sekmadienio pusryčius visi pramigom, atsikėlėm po 9 val ir iškeliau cukinijos ir grūdėtos varškės blynelius. Ir paprasta, ir skanu.

Pietūs:

- Šeštadienio pietums įkvėpimas atkeliavo iš austrijos vietinės kalnų kavinukės - senas geras šnicelis su agrastų uogiene, citrina, virtomis bulvėmis ir Bubo darytomis salotomis su peraugusiu agurku, salotomis ir actu. Gardu, nes šnicelių neliko antram užėjimui.

- Sekmadienio pietūs buvo pagalvoti. Galvojau darysiu Ikea style meatballs, bet kaip tuos kukulius padarysi, kai neatsiveži maltos mėsos. Ruošėm kalną šparaginių pupelių keptų ant sviesto ir patiektų su sūriu, daržovėmis, šviežių burokėlių salotomis ir pakepintomis vakarykštemis bulvėmis su bryželiais kepinto kumpio.

Vakarienė:

- Penktadienio vakarienę gavom pas Babą, o Bubas prasisuko su mocarela, pomidoriais ir dar kažkuo..

- Šeštadienio vakarienei turėjo būti brokine tarka tarkuot bulvyniai blynai, o bet tačiau gavosi kepti baklažanai su daug pomidorų, kepti vištiena apvoliotoje šiek tiek tešlos. Kažkaip pasisekė tuos baklažanus pagaminti, kad visi didžiausia keptuvė sprogo vakare.

Užkandžiai:

- Užkandžiams tyliai buvo tiekiamas maistas iš šaldytuvo, desertau ar dar kokie reikaliukai. Tarp tų reikaliukų buvo tyliai suvalgyta sudeginta duona atsivežta iš namų, mocarela su pomidorais, trijų rūšių šviežiai spaustos sultys, diedulio kriaušės, Rytės mėgiama dešra, baltas sūris su raudonų serbentų uogiene ir visa kita...



- Pakruojo dvaro kūriniai kaip čiobreliai, vyšninukė, buvo dar užsukęs Martynas su Kampariu...


Pavyko šiemet su plenero maistu, gaminau ir jaučiau kaip gerai gaunasi, vadinasi, viskas su meile buvo gaminama.

Comments