Skip to main content

Jubiliejinis pleneras

 Atrodo neseniai užgimė plenero idėja, o šiemet jau penktas Balelių pleneras.

Sąstatas tas pats, formatas tas pats ir viskas paprastai aišku. Mintys ir idėjos liejasi laisvai, o kitų autorių kūrybos pasisavinimas pasireiškė taip pat, kaip ir visada. 

Tiesa, buvo šiokių tokių nuotykių šeštadienį vėlai vakare. Buvo atėję bubaužiukai ir iškeitė Bubo pusryčių autorinį darbą į Da Vinči autorini darbą. Neoficialūs šaltiniai kalba, kad tai itin vertingas kūrinys pavadinimu - Špyga. Autorius tikrai žinomas, tikrai šedevrus kuria. Nesankcionuoti keitimai įvyko kol Bubas buvo pirtyje. Sekmadienį su galerijos atidarymo švente sutapo praktiškai stebuklas - atsirado bubaužiukų pagrobtas paveikslas. Visi galvojom, kad mainai įvyks atgal ir Špyga grįš į galeriją "Kultūrnamis". Bet deja su mainais neišėjo ir konstatuojam, kad Bubas vietoj savo Pusryčių kūrinio pasisavino Špygą.

Šeštadienį dar driežas nuėjo praustis su Kęstu į pirtį, trumpai tariant šeštadienio vakaras buvo toks stebuklingas, su nuotykiais ir šiaip smagus...

Bubaužiukas su Driežu rankose
Bubaužiukas su Driežu rankose

Bubas savinasi Špygą
Bubas savinasi Špygą


Trumpas pleneras buvo, nors buvo produktyvus tiek kūrinių kiekiu ir tiek jų verte. Užfiksuoti 3 pasisavinimo atvejai:
  • Baba pasisavino Rytės piešinį - Baba, drobė be rėmo, akvareliniai pieštukai
  • Bubas pasisavino Da Vinči kūrinį pavadinimu Špyga, drobė, akvareliniai pieštukai. 
  • Ilona pasisavino mano piešinį, kurio pavadinimas buvo apibrėžtas dar neišsirinkus drobės - "Dekonstruotas Agotinas", bet antras pavadinimas irgi prigijo - Konceptualusis Agotukas. Drobė, akrilas.
Reziumuojant, penktasis pleneras vėl pavyko, vėl autoriai turėjo erdvės kūrybai, bet drobės prisipildė dažais, vėl kūriniai buvo įvertinti pagrindinių kritikų ir užgimė nauja plenero meno šaka - skulptūra.

Comments