Skip to main content

Creme brulee namuose

 Šeštadienis, namai, vaikai ir kilo mintis kažką gaminti iš desertų srities. Bandžiau prastumti Panetonne, bet ištraukė Ieva Creme brulee formeles ir degiklį. Liko tik atrasti receptą ir gaminti. 

Kiaušinių, vanilės namuose atradom, o su grietinelė kita istorija. Bet vaiko norui ir užsispyrimui ribų nėra, tai nuėjo pirmą kartą į parduotuvę grietinėlės ir puikiai viskas pavyko. Dar kartą pasitvirtino, kad Ieva visiškai paaugusi ir su užduotimis susitvarko daug geriau, nei tikimasi.

Creme brulee reiks visai nedaug:

- vanilės ankštis

- 5 tryniai

- 60g cukraus  (4 val.šaukštai, nes 3 mažokai buvo)

- 500ml grietinėlės

Creme brulee gaminimas:

- užkaisti grietinėlę puode ant vidutinės kaitros

- užkaisti orkaitę 150 laipsnių

- perjauti vanilės ankštį, išskobti sėklytes ir viską sumesti į grietinėlę

- trynius su cukrumi švelniai išmaišyti (neplakti)

- užvirusią grietinėlę perkošti į kitą indą ir su samčiu įpilti į trynių masę maišant. Palaipsniui visą grietinėlę supilti į trynius. Pilti iš pradžių po nedaug, kad masės temepratūra po truputį pakiltų ir tryniai nepavirstų į kiaušinienę. Viską dar kartą perkošiau ir supilsčiau į indelius.

- Gavosi 7 nepilni indeliai, juos sudėjau į aukštesnę skardą, pripyliau iki pusės indelių verdančio vandens ir pašoviau į orkaitę 45 minutėms. Esu mačiusi, kad reikia kepti 100 laipsnių temperatūroje, bet per 1 val ir 20 min nieks nesigavo, tad iš karto reik 150 laipsnių orkaitės. Skystis indeliuose turi pavirsti į netvirtai sustingusios žėlės konsistenciją (nei kieta, nei bėganti), tad po 45 minučių patikrinkit tą konsistenciją.

- Atvėsintus Creme Brulee užpilam rudu cukrumi ir padeginam. Aš deginu su mažu statybiniu degikliu ir jis puikiai tarnauja jau daug metų.

Senokai jau buvau gaminusi Creme Brulee, tai buvau pamiršusi tą nuostabų karamėlės lūžimo garsą. Taukšt, taukšt su šaukšteliu... glotnus desertas su šiek tiek karstelėjusia karamele. Vėl skanumas gavosi...

Creme brulee pagaminta namuose
Creme brulee pagaminta namuose

Creme brulee su karameline plutele
 Creme brulee su karameline plutele


Verda grietinėlė su vanile puode (nieko gražaus)

Tryniai išmaišyti su cukrumi

Supilstyta Creme Brulee į formeles
Supilstyta Creme Brulee į formeles

Creme brulee tik 4 ingredientai
Creme brulee tik 4 ingredientai








Comments