Skip to main content

Atostogų žaislai

Atostogos baigėsi... Geros jos buvo.

Vaikai įvairiai leido laiką 2 savaites ir pastebėjau, kad dabar ant bangos yra pačių pasidaryti žaislai. Tai pagalys tampa kardu, tai rabarbarų žiedkotis būgnų lazdelėmis, tai malkos namukų statybine medžuaga, tai patalai tampa namais ant pievos. Kelias savaites žaislų topuose yra siūlų žmogeliukai, kai iš siūlų susiriša žmogeliukai su galva, kojomis ir rankomis. Žmogeliukai kas kart gaunasi skirtingi dėl skirtingų siūlų ar virvės ir pačių rišėjų fantazijos. Tai ilgi, tai trumpi tie žmogeliukai gaunasi, tai su plaukais, tai vėl kokie kitokie. Tėvai, vaikai ir net ragana gavosi vietoj žmogeliuko. Praktiškai tariant, tai tobulas žaiskas, patys pasidaro, patys žaidžia, patys susiremontuoja, jeigu kas nutinka ar patobulinimo užsireikia. Iš to tobulumo serijos, tai tie žmogeliukai net į pirtį ėjo ir ten kaitinosi, prausėsi, o šiandien gerą pusdienį nardė vandens vonelėse.

Čia ne koks Lego žmogeliukas, kur greit atsibosta. Čia daug geriau nei smulkių detalių rinkinukas, čia praktiškai gaunasi unikali asmenybė - siūlų žmogeliukas.

Iš kitos serijos žaislų - pagaliukai ir kamšteliai puikiai pasitelkė Rytės išmonę ir susibėgo įgyvatę. Pati susirado priemones, pati padarė, pati įvardino kūrinį gyvate.

Gyvatė

 

Comments