Skip to main content

Skaitymas vakarais

Harimanija

Su vaikais kartu perskaitėm jau 2 knygas, kiekvieną vakarą prieš miegą perskaitydavom 2, 4, 6 ar net kelioliką puslapių Hario Poterio knygų. Vaikams šis skaitymas pasidarė, kaip koks ritualas ir padėdavo susiruošti miegoti. Laukdavo vaikai skaitinių įsikuitę į savo patalus. O mes, suaugusieji, irgi pasipraktikavom raiškiojo skaitymo įgūdžius ir perskaitėm kiekvienas po pusė knygos dviejų Hario Poterio knygų.

Pabaigus skaityti dar ir pažiūrėjom du pirmus Hario Poterieo filmus, tai keista žiūrėti filmą, kur atmintyje yra tik pusė vaizdo ir galėtum ginčytis, kad nebuvo šio epizodo knygoje. Turbūt kad buvo, bet ne aš tą vakarą skaičiau ir dėl to nežinau :). 

Laukiam Hario Poterio dar poros knygų papildymo iš Ilonos ir tuomet vėl krimsim knygą kiekvieną vakarą ir bus net dalinai auklėjamoji priemonė vaikams tas Haris Poteris. Kaip koks saldumynas ar paskata už gerą darbą. Neprisidirbi, tai gauni skaitinius. Prisidirbi... o čia jau pačio vaiko sugebėjimais pagrįstas išsisukimas ir situacijos apvertimas vaikui palankia linkme. Visada yra galimybė reabilituotis ir visada yra atviros durys zyzimais dar tvirčiau užverti durelis ir negauti skaitinių. 

Laukiam skaitinių papildymo su nekantrumu: tiek vaikai, tiek ir tėvai :)

Comments