Skip to main content

Stipri kandidatūra į metų tūsą

Užtrukom, tikrai užtrukom šį kartą su švente. Pirmą kartą paminėjau gimtadienį praktiškai savaitę: 

  • pirmadienį-antradienį mergaitiškai aplankėm jūrą, marias, Ventės ragą ir grįžom taip mylimu senuoju keliu palei Nemuną. Vakar tuos nesibaigė ir nuslinkome pasisėdėti į Hogą.
  • trečiadienį visiškai man netikėtai kolegos surengė stalo futbolo čempionatą, kur taurė buvo pavadinta labai originaliai - Astos taurė. Kas daugiau pamalonins, nei išskirtinis humoro jausmas. Ačiū kolegoms už cinkelį.
  • ketvirtadienį vakare visiškai paprastai nulėkėme į miesto centre esančia maudyklą, aka Vienybės aikštę.
  • penktadienį, šeštadienį, sekmadienį buvo relokuojamasi į sodybą. 
Kažkaip praskriejo savaitė kaip vėjas, netruko nei dainų, nei šokių, nei įspūdžių. Manau, kad šitų nuotykių užteks 10-čiai metų, kai vėl sukviesiu tūselio dalyvius. Numatoma kito renginio programa bus įvairi, ką jau ką, bet įvairovę garantuoju. Tik ateinančiame renginyje reiks muzikos repertuarą suvaldyti. Praeitos savaitės muzikos amplitudė bus plataus spektro, švelniai tariant sakyčiau, kad stipriai per įvairi. Kitame renginyje pažadu nekristi į praeito amžiaus lietuviško popso liūną. Pažadas pažadu, bet pažiūrėsime, kaip iš tikro bus. Rašau kaip priminimą, nes reiks pačiai labai rūpestingai atrinkti kūrinius ir sudėlioti vakaro popuri.

Maistas kaip visada bus mano prerogatyvoje, o veiksmo erdvės gali išsiplėsti į tvartą. Tvarto transformacijos projektas įteiktas su parašais, su įstabiomis autoriaus įžvalgomis, tad belieka tik pasiraitoti rankoves ir per ateinančius metus kibti į darbus.

Svečiai naujam jubiliejui jau gali ruošti rankdarbius, šiam tūseliui irgi buvau užsakiusi savo rankų darbo dirbinių. Bet visi svečiai persistengė ir tik Kęstas pateikė grynai savo autorinį darbą - tvarto transformacijos projektą. Laikantis oficialaus man įteikto projekto, kitos šventės svečiai galės lengviau interpretuoti, kas yra priskiriama rankdarbiams ir nevaržyti savo sugebėjimų, fantazijos ir karpyti, dažyti, klijuoti ir kitaip darbuotis. Kas nesusipykęs su geometrinėmis figūromis - galės suklijuoti disko gaublį, kuris numatytas lubose. Kas draugauja su medžiu - galės barą įrengti, kas linksta link paprastesnių dalykų - bus proga pasireikšti ir įsikūnyti į betonuotojo vaidmenį. Galima bus meistrauti užuolaidėles ant autentiškų tvarto langų, nes prieš kelis metus viena užuolaidėlė buvo arklio nukabinta ir turbūt suvalgyta. Sakyčiau, kad užuolaidėlė buvo pati kalta, nes užstojo vaizdą pro langą. Keičiant tvarto erdvės paskirtį iš disko salės į parodų paskirtį galės pilnavertiškai atsiskleisti plenero dalyviai ir tapyti tas drobes į kairę ir į dešinę.  Plenero autoriniai kūriniai ir šį savaitgalį sulaukė dėmesio. Buvo iš po akių nugvelbtas Ilonos darbas - jis garbingai iškeliavo į sostinę, kaip itin vertingas grobis. 

Taigi ateinančiam rimtesniam tūsui visi ruošimės įtemptai. Visiškai esu tikra, kad svečiai ras save įsiprasminančius darbus, kas tik turės noro.

Mergos ir jūra
Mergos, šalta jūra ir lietus

Drevernos namukai verti mūsų atostogų dėmesio

Vandens nereikia, kad plauktum - Dreverna

Ventėje įsikūrėme Kėkšto lizdelyje

Šventiniai pusryčiai

Ventės švyturys - Ieva

Ventės švyturys - Rytė

Mama - stulpai, kaip pirštai...

Ventės rago švyturys


Linksmiausia buvo viską daryti patiems pirmą kartą gyvenime


Dėkavojam visiems svečiams už finalinį produktą

Amžius ne 100, bet sluoksniuotas, kaip šimtalapis

Comments