Skip to main content

Artėja pleneras 2020

Šiemet per Mindaugines vėl tęsim plenero tradiciją ir visi kartu tapysime, ką mato akis, kas šauna ant teptuko galo. Per keletą metų beveik visi patapo molbertininkais ir jau priartėjo link profesionalizmo, turi savo molbertus, paletes, dažus ir kitas linksmybes. Merginos paaugo ir jau taps abi pilnavertės plenero dalyvės. 

O kad geriau tapytųsi reikia ne tik molberto, drobių ir teptukų, būtina sąlyga ir pilnas pilvas. Šiemet į plenero meniu pretenduoja:
Ponas Steikas
Ponaitis Šnicelis
Paauglys Upėtakis
Prietelis Šašlykas
Ponia Pica
Panelė Paella
Kūma Kęsto Kiaušinienė
Šildantis čiauškutis draugelis Čili troškinys
Padruškės Cinamoninės bandenės
Draugyste paremta sąjunga: marinuotos alyvuogėmis su feta
Ir kad kasnis gerklėj nespringtų - namų darbo Giros usbonas

Visumai užpildyti šonus šildys pirtis, akiračiui praplėsti planuojama išvaziuojamoji kultūrinė programa ir, žinoma, kvies antro aukšto apartamentai jaukiai įsikurti. 

Drobės plenerui

Plenero tematiką visi pasirenka laisvai, kas kokį nori, tas tokį stilių įvaldo. Esant poreikiui formalizuoti visada yra terminas Balelizmas arba visi kiti paminėti Blog poste apie Balelių tapymo kryptis
Laukiam visi sveteliai kūrybingo ilgo savaitgalio ir vėl pilnų drobių su šedevrais. Tapymas plenero metu yra ir procesas, ir rezultatas, o ypatingai džiugina širdį "vagysčių" etapas, kai plenero pabaigoje ne vien savo kūriniai yra gražūs, ir ne tik saviškius norisi namo parsitempti. Žodžiu, kad drobės lietųsi laisvai, kad išeitume su molbertais į kitas laiko ir lokacijos tėkmes ir užgimtų gausybė Balelizmo kūrinių, kurie ras vietą kūrėjų namuose ar puoš Balelius.
Na, o visai pabaigai - po kelių metų per plenerą galėsim ir parodą atidaryti, virtualias ar realias duris atverti į plenero kūrinius. Jau įsivaizduoju, kaip Balelių ir Viškonių apylinkių babytės ateina ir dairosi po mūsų kūrinius, galvas kraipo, gėrisi, įžvelgia mintis...

Comments