Skip to main content

Višta kepta (tiksliau troškinta) puode


Pažiūrėjau Beatos laidą ir žūt būt užsireikė išsikepti višta puode, taip taip, kepti puode. Tiesa, tas puodas yra sunkus špižinis, skirtas lėtam kepimui, ypatingai tinka plėšytai kiaulienai. 
Vištienos patiekalas lengvai pagaminamas, tik išsitęsia per kelias valandas.

Reikės:
- vištos apie 1,5kg
- kupino šaukšto grudėtų garstyčių
- 100g minkšto sviesto
- 2 arb. šaukštelių druskos
- 3 didelės skiltelės česnako
- pipirų
- 1 litro sultinio
- didesnio žiupsnio džiovintų ar sausų čiobrelių
- 3 morkų
- 4 bulvių
- svogūno
- 2 rūgščių obuolių

Gaminimas: 
Česnakus sutraiškome ar sutarkuojame maža tarkute. Sumaišome sviestą, garstyčias, česnakus, druską, pipirus ir čiobrelius, gautu mišiniu ištriname vištos išorę, vidų, atkeliame vištos odą nuo krūtinėlės ir šlaunelių, ten taip pat prikemšame mišinių. Palaikom vištą kambario temperatūroje valandą ar porą, kad sušiltų ir pasimarinuotų.
Nuskutame bulves, morkas, nulupame svogūną.
Įkaitiname orkaitę iki 210C,  stambiai supjaustome bulves, morkas, obuolius perpjauname per pusę ir išimame sėklas,  nulupame svogūną ir perpjauname per pusę. Guldome daržoves, guldome vištą ir įpilame karšto sultinio. Užvožiave dangčiu ir pašauname į orkaitę, kas pusė valandos užmetame akį, bet šiaip drąsiai galite pirmą kartą atidaryti puodą lygiai po 2 valandų ir višta tikrai puikiai bus iškepusi. Maniškė taip puikiai iškepę, kad net sparnai nukrito nuo kūno, kol ėmiau iš puodo. 
Svečiai ir namiškiai kartojo, vaikai irgi kimšo pilvus. Maistas puikiai tinka savaitgalio pietums ar vakarienei, visi pirštus apsilaižys, o darbo labai mažai, tereikia tik laukti. Išėmus daržoves gavosi nuostabus sultinys, tad užšaldžiau aš jį (pagailo išmesti).

Kūma višta kepta puode, orkaitėje

Višta paruošta pašauti į orkaitę

Daržoves minkštos ir išlaikė formą, višta krito nuo kaulų, o sultinys dieviškas



Comments