Skip to main content

Kas naujo Excelyje 2013

Šiek tiek padirbėjau su Exceliu 2013 ir maloniai nustebino kai kurios naujovės, seniau naudojau 2007 Excelį ir prašokau 2010 versiją. Gal ir ten jau buvo įdiegta? Pivot lentelių (liet. sukinių) mėgejai tikrai ras gerų ir smagių dalykėlių.
   Mano panaudoti dalykėliai iš Excelio 2013:
      Insert Slicer - susiformatavus paprastą lentelę ar pasigaminus Pivot lentelę, įterpus slicerį duomenų filtravimas lentelėse tapo malonumu. Filtras paremtas mygtukais, o ne iškrentančiu sąrašu - gerokai sumažėja paspaudimų skaičius vartotojui.
      Insert Timeline - filtras skirtas laikui. Tokia kaip laiko juosta, kur datos grupavimas galimas pagal dienas, mėnesius, ketvirčius ar metus. Paspaudi ir še tau ketvirtis atfiltruotas, anksčiau reikdavo pasirinkinėti iš iškrentančio sąrašo ir vargti vargelius.
      Filter Connections ir Report Connections - Pivot lentelėse ar Pivot grafikuose galima naudoti bendrą arba atskirus filtrus (Slicer). Darant kokią suvestinę iš keletos lentelių ar grafikų smagu juos valdyti bendru filtru, kai paspaudi filtrą ir viskas iš karto išsifiltruoja. Anksčiau tai pareikalaudavo daug pastangų, nes kiekviename grafike ar lentelėje reikėdavo atskirai filtruoti arba naudoti gudresnius instrumentus kaip macro komandos.
      Combo chart - dar vienas seniai buvęs, bet dabar patogiau realizuotas dalykas - grafikai su papildoma ašimi ar dviejų tipų grafikas tame pačiame grafike. Retai naudodavau, o kai prireikdavo - atsigamindavo visi tam grafikui reikalingi paspaudimai, bet viso kelio neprisimindavau. Dabar nieko nereikia prisiminti, funkcijos iškėlimas į atskirą mygtuką superinis palengvinimas.
   Liko neprisiliestas naujas meniu punktas - Powerpivot, pažiūrėsiu, kas čia per daiktas :)
     
     

Comments