Skip to main content

Ką galima išspausti iš seno, seno produkto

Mačiau mieste šmėžuojančius žmones su mažmomis, raudonomis skardinėmis. Vadinasi, jas kažkur, kažkas dalina.  Nėjau, nežiūrėjau, neieškojau, bet ... Šiandien nusukau 20 metrų į šalį ir pasiėmiau vieną mažą skardinę, smalsumo tekina nuslinkau prie didelės raudonos cisternos. Ten kažkas vyko...
   Cisterna (tiksliau jauna, raudonai apsirengusi cisternos operatorė) - Paklausė: "Kam?"
   Aš sakau: "Kęstui".
   Cisterna pasitikslino: "gal Kęstas".
   Aš pakartojau: "Kęstui".
   Cisterna mikliai klaviatūra suvedė "Kęstui" su lietuviškomis raidėmis.
   Cisterna po kelių sekundžių padavė man raudoną skardinę su baltu užrašu "Kęstui".
Padėkojau už skardinę ir pasiunčiau linkėjimų marketingo skyriui.

Masinis, bet asmeninis produktas
Ar skardinės skonis pasikeitė nuo užrašo? Ne, anaiptol, bet kaip malonu parnešti namo tokį atradimą. Kęstas iš karto užklausė, kur gavau. Po kelių akimirku skardinė šnyptelėjo išleidusi savo paskutinį angliarūgštės kvapą ir tuščia garbingai nutūpė ant palangės. Jeigu ji būtų paprasta skardinė, jį būtų galą baigusi šiukšliadėžėje ir konteineryje. O ši raudona su baltu užrašu skardinė įsitaisė ant palangės, pasidžiaugs gyvenimu žiūrėdama pro langą...

Ką galima išspausti iš seno, seno raudona etikete pažymėto gėrimo?
   Skonio variacijų? - Vargu, ar priims vartotojai, kurie įpratę prie tradicinio skonio gėrimo ir todėl jį perka.
   Spalvos variacijų? - Mėlyni yra konkurentai, tai gal galima būti žaliems, juodiems, baltiems? Vargu, nes raudona spalva yra kaip kraujas šiam produkui.
   Platinimo variacijų? - Kanalai visi užimti, tai nebent jų mažinti būtų galima.
   Reklamos variacijos? - Pasirodo įdomesnių, spalvingesnių reklaminių klipukų TV, bet tik tiek.
Kyla klausimas, kaip įpūsti naujų vėjų? O vėjų tikrai yra - cisterna kepanti asmenines skardines. Šiandien atkreipiau dėmesį į parduotuvėje esančius butelius. Jie irgi suasmeninti... pastebėjau užrašus "Absolventai, Mielieji ir kt".
Rudas gėrimas su raudona etikete tapo suasmenintas. Senasis marketingas segmentuodavo vartotojus pagal pomėgius, lytį, pajamas, amžių, pirkimo vietas, lojalumo korteles... Raudona etiketė su baltu užrašu padarė produktą ASMENINĮ... Aš jį gavau SAU! Tokie marketingo vėjai puikiai įpučia, kad net norisi pasidalinti jų puikiu darbu. Ar marketingis tikslas pasiektas? Manau, kad taip - priminimas apie seną produktą yra puikus. Čia puikiai tinka angliškas žodis Buzz, kai oras zvimbia nuo pavadinimo minėjimo.

Comments