Skip to main content

Kukurūzai su karamele arba desertas per 10 minučių

 Galvojau, kuo nustebinti vaikus per Velykas, tortai nuobodu, tinginys gerai valgomas, bet irgi pabodęs. Keksiukų iš esmės aš nelabai mėgstu, daug gaminti irgi nesinori ir radau išeitį - kukurūzai su karamele arba mano atveju pagerinti kukurūzai su karvute, sviestu ir 87% kakavos turinčiu šokoladu. Desertas itin greitai pagaminamas, gal dar greičiau nei tinginys, nes nereikia laužyti sausainių.

Kukurūzai su karamele
Kukurūzai su karamele


Kukurūzams su karamele reiks:

200g nesaldžių kukuruzų (atrodo kaip milžiniškas maišas kukurūzų)

500g karvutės saldainių

150g sviesto

40g gero šokolado (turėjau 87%)

Žiupsnio druskos


Kukurūzų gaminimas itin greitas ir net 10 metų vaikai sugebėtų visai tai padaryti, toks tas lengvas ir paprastas receptas

Kukurūzų su karamele gamybos eiga:

  • Ant vidutinės kaitros kaitinu sviestą ir nuluptus karvutės saldainius, įberiu žiupsnį druskos
  • Pirmiausiai ištirpsta sviestas, o po to karamelė pradeda lydytis ir tenka nuolat maišyti kol viskas susijungia į vientisą rudą masę. Įdedu šokoladą ir dar maišau, kol šokoladas pilnai ištirpsta ir masė gerokai patamsėja nuo šokolado. Nuimu puodą nuo viryklės ir pravėsinu
  • 200g kukurūzų yra didelis kiekis, tad aš juos supyliau į skardą ir didelį dubenį. Užpyliau pravėsusia karamele ir maišiau su mentelėmis, kol kukurūzai apsivoliojo mase abiejuose induose. Galiausiai suverčiau viską į skardą ir su rankom švelniai baigiau kukurūzus maišyti, kol visi patapo apvolioti karamele.
  • 22 ir 24 cm skersmens tortines apvyniojau maistine plėvele ir tuomet sukroviau kukurūzus vis lengvai paspausdama. Gavosi du vaikiški lengvai pagaminami tortai. Vaikai laužo ir skabo tuos kukurūzus ir visi namai užsipildo kukurūzų nešiojimu rankose ir lipniais pirštukais.


Comments