Skip to main content

Onbaording trumpi triukai - įvedimas naujoko į komandą

Keli patarimai, kaip įvesti naujoką į komandą, organizaciją. Keli patarimai visiškai iš praktikos:

- Skirti dėmesio įvedimo procesui iš anksto, o ne gausis, kaip gausis. Sudėlioti savaitės onboardingo pagrindinius susitikimus ir kas juose bus rodoma, aptariama. Skirti laiko klausimams šiuose susirinkimuose.

- Pristatymas komandai (esu turėjusi keistų atvejų, kai pristatymas būna ne pirmą dieną, trumpam pristatymui neskiriama laiko, jis atliekamas prabėgom, tarp kažkokio trumpo, trumpo tarpo tarp susirinkimų.

- Neformaliai pabendrauti per pietus ar šiaip sužaisti "susipažinimo" žaidimą.

- Kaip galima greičiau priskirti realių, kad ir mechaninio skaičiavimo ar kitų užduočių. Skaitalai gerai, bet reikia atskiesti praktikų, instrukcijų sausus skaitymus ir prisiliesti prie darbo.

- Suformuoti tikslus, ko tikimasi per kelias dienas, savaites, artimiausius mėnesius. Žinoti kryptį yra ženkliai geriau, nei atsitiktinai judėti tolyn.

- Priskirti mentorių, kas yra daugiau "draugelis", buddy, į kurį galima kreiptis ir gauti atsakymus į visiems jau seniai žinomus klausimus. 

- Suteikti teises į visas reikalingas sistemas, jų aplankalus, projektus, komunikacijos kanalus.

- Supažindinti su kitais kolegomis, su kuriais bus reikalų: kartu darbuositės, priklausysite nuo kolegų, kolegos priklausys nuo naujo žmogaus.

- Aprodyti erdves, kad nereiktų klaidžioti žmogui per ofisą, ieškoti puodelių ar kitų erdvių.

- Pagrindines taisykles nupasakoti žodžiu, o ne šaipytis ir taip išmokinti tų taisyklių. (neužrakinto kompo palikimas).

- Pirmas dienas, savaites vengti įprasto slengo, čia tas pats galioja, kad naujokas kitaip vadino jam žinomus terminus.

- Skirti dėmesio pirmomis dienomis, savaitėmis ir įvesti žmogų į komandos kultūrą, procesus, įrankius, rinką. Iš anksto sudėlioti grafiką tų "catch up" susitikimų.

- Skatinti užsirašyti esminius dalykus naujoką, kad įsivažiavus į darbus, užrašai praverstų - "apie tai jau buvo kalbėta".

Comments