Skip to main content

Dingo penalas

 Dingo penalas, dingo, neranda, rytoj į mokyklą eis be penalo. Gal ras penalą mokykloje, gal ras penalą pas budinčią. Gal...

Nerimas galimai praradus pieštukus, flomasterius, trintuką, žirkles, triniklį, drožtuką, markerius, parkerį ir dar nežinia kokį turtą. Nerimui mažinti pradėjom skaičiuoti, kokia to turto vertė - penalas šiek tiek prairęs, pieštukai ir flomasteriai geri, bet jau kelis mėnesius naudoti. Suskaičiavom, kad likutinė turto vertė yra apie 20-30 eurų, bendru sutarimu nusprendėm, kad suma linksta link 20 eurų. Palyginimui už 20 eurų pirko vaikas kamanas iš taupyklės pinigų ir visai negaila juos buvo leisti. O penalo gaila... Savo daiktus reikia saugoti, bet kai pagalvoji, 20 eurų nėra didelė suma. O dar artėjant gimtadieniui visada galima užsiprašyti penalo ir bus daug linksmų žmonių, žinančių ką dovanoti.

Žodžiu, palyginom su vaiku kokia penalo vertė ir geriau pasidarė ir ne tokia jau didelė vertė to penalo. Taip, gaila, bet iš principo kaip su bet kokiu dalyku - reik mokėti atsisveikinti ir tuo pačiu metu reikmokėti  tausoti.

Comments