Skip to main content

Kaip Balis tik Lietuvoje

Yra toks kaimas Lietuvoj, kur žodžio šaknis tokia pati kaip ir Balio. Balis, Baleliai skamba puikiai tarpusavyje, o Baleliai net geriau dėl mažybinės ir daugiskaitos formos. Jeigu imti tai ne vieną Balį už bala žino kiek kilometrų, o imti daug Balių, jeigu mėgautis tai viskuo, kas yra šalia ir pasiekiama ranka.

Lietuvišks Balis (aka Baleliai) yra ne kas kita kaip 675 metus skaičiuojantis kaimas Ukmergės rajone. Turi visų vietinių mėgiamą parduotuvę, dvarelį, koplyčią, kapinaites, autobusų sustojimą ir ąžuolą. Baleliai balų neturi, tik griovio pločio upelis teka. Ramybės turi daug, vasarą Baleliuose reik nutipenti keliu į parduotuvę ir nusipirkti ledų, prie ledų galima dar giros prigriebti ar kokią šviežiai atvežtą bulką ir atsivėsinti parduotuvėje su kondicionieriumi.

Baleliuose metai iš metų vyksta tapybos, skulptūros plenerai, o sukurti darbai yra pasklidę po didžiuosius Lietuvos miestus ir taip pat eksponuojami Balelių parodų salėse. Parodų salių šeimininkai yra lengvai sukalbami žmonės ir mielai viską aprodys, nedaugžodžiaus, bet pamaitins, pasirūpins svečiais ir galbūt prie laužo pabrazdins gitara.

Tai tiek apie tą lietuvišką Balį arba Balelius. Balelių sezonas atsidarys balandžio mėnesį ir bus pakurenta pirtis, aptvarkytos kurmių išraustos pievos ir pasiruošti "palociai" ant "salkų".

Balelių gandras
Balelių gandras

Balelių vietiniai eina į parduotuvę ledų
Balelių vietiniai eina į parduotuvę ledų

Balelių ąžuolas
Balelių ąžuolas


Comments