Skip to main content

Plenero 2021 racionas

Balelių 2021 pleneras jau pasibaigė, tad reikia ateičiai apžvelgti meniu ir kas pasiteisino, ką reiktų palikti praeičiai. 

Šeštadienio pusryčiai

Pirmi šeštadinio pusryčiai buvo originalesni, nes draugavo virtų burokėlių ir grūdėtos varškės harmonija su kumpio riekelėmiis. Burokėliams ir grūdėtai varškei į draugiją atkeliavo citrinos zestas, bazilikai iš daržo ir dar kažkokios žolės, druska, pipirai ir žinoma alyvuogių aliejus su balzaminiu actu. Gardu,  greita, reiks kartoti. 

Pusryčiai vaikams košė, o kitiems - grūdėta varškė su burokėliais
Pusryčiai vaikams košė, o kitiems - grūdėta varškė su burokėliais

Grūdėtos varškės ir burokėlių užkandis
Grūdėtos varškės ir burokėlių užkandis

Šeštadienio vakarienė

Šeštadienio vakare po ekskursijos norėjosi labai greito maisto, kai nesinori stovėti prie puodų ar ilgai kažką ruošti. Tobulas patiekalas - lašišos filė vakuumee, patogu transportuoti, patogu atšildyti, o ruošti visiškai paprasta. Supjausčiau kepsneliais lašišos filė, apibarsčiau šviežiais krapais, druska, pipirais ir raudonėliu. Apkepėm vieną pusę ant šašlykinės grotelių, apkepėm kitą pusę ir šią "mėsytę" valgė abu vaikai nekalbant jau apie kitus plenero dalyvius. Reziumė - kartojam.
Lašišos kepsneliai ant grotelių
Lašišos kepsneliai ant grotelių

Sekmadienio pusryčiai

Išbandytas naujas patiekalas pusryčiams - avižiniai grūdai, o ne dribsniai. Virti ilgiau reik, bet dedi košę į burną, jauti kaip kandi per grūdo tekstūrą.
Avižų grūdų košė su braškėmis
Avižų grūdų košė su braškėmi

Sekmadienio desertas

Maistas maistu, bet užsireikė ir deserto, tad su abiem vaikais kibom į darbą. Ruošėm maskarponės tinginį, kuriam prireiks:
400g šokoladinių ar kitokių laužytų sausainių
200g šviežių pjaustytų braškių
200g 9proc. varškės
150g kambario temperatūros sviesto
150g kondensuoto saldinto pieno
250g maskarponės

Atsegamą forto formą išklojam maistine plėvele. 
Sulaužom sausainius, jeigu mažiukai sausainiai, tai visai nelaužom.
Varškį su sviestu išsukam su blenderiu, įpilam kondensuotą pieną ir dar išplakam. Maskarponę pamaišome vieną, paskui lengvai sumaišome varškės mase ir braškėmis. Suverčiame masė į sausainius ir lengvai viską išmaišome. Sukrečiame masę į torto formą ir paliekame per naktį sustingti. Reziume - kartojam, nes paprasta pagaminti ir sulaukė teigiamo įvertinimo.

Maskarponės tinginys
Maskarponės tinginys

Sekmadienio pietūs

Pas Bubą per Jonines buvo labai skani vištiena, tad aš kažką iš tos serijos norėjau padaryti, bet gavosi, kad vakarykštė košė virto švilpikais, o šviežių žirnių prieaugis buvo išlukštentas ir išvirtas grietinėlė ir sumaltas blenderiu. Viština kažkaip troškina su razinomis, kažkokioms žolėmis, gal ir sviestas ten įkrito, gal ir alaus šlakelis. Vištienos neliko, tad galima drąsiai kartotį šį patiekalą.
Vištienos troškinys su švilpikais ir žirnių piurė
Vištienos troškinys su švilpikais ir žirnių piurė

Sekmadienio vakarienė

Laiko patikrinti steikai su Kęsto čimičiuri padažu iš petražolių, česnakų. Verti dėmesio mėsos šmoteliai, kur valgai ir dar nori, taip pat elgiasi ir vaikai. Praktiškai koks pleneras be steikų..
Steikai plenero metu
Steikai plenero metu

Prie steikais nukloto stalo nuskambėjo frazė - "pagal tai, kaip mus maitina mes turėtume būti pikasai ir kūriniai kabėti Luvre". Frazė įspūdinga, tad stenkitės mielieji plenero dalyviai ir Luvro vartai jums atsivers. Gal... :)

Pirmadienio pusryčiai

Šakuška pusryčiams
Šakuška pusryčiams

Pirmadienio pietūs

Impulsyviai užsimanėm išsikepti bandelių. Aš ruošiau bandeles, bet Ieva galvoje turėjo vaikų picutes. Tad nieko neliko tik kepti picutes/bandeles ir taip didinti gliuteno kiekį maisto racione. Bandelės puikiai iškilo, nes oras apie 30 laipsnių. Vaikų picutėms  receptas buvo iš akies, apytiksliai reiks:

500g miltų
Pakelis sausų mielių
250g šilto pieno
80g ištirpinto sviesto
4 valg. šaukštai cukraus
1 kiaušinis

Įdarui:
Griežinėliais pjaustytų braškių
Konservuotų ananasų
Karvutės saldainių

Pašildžiau pieną, įpyliau cukrų ir subėriau mieles, kai mielės išbrinko ir pradėjo daugintis - supyliau kiaušinį, sviestą ir viską supyliau į miltus. Minkė Rytė apie 5-10 minučių, o paskui kilo bandelės apie 1 val. Kepimo popieriumi išklotose skardose guldėm picutes, aptepėm jas lydytu sviestu ir suguldėm įdarą. Palaukėm šiek tiek kol pakils ir kepem pečiuje apie 15-20 minučių. Iškepė 2 skardos, tai nesugebėjom įveikti per vieną vakarą po picų. Drąsiai kartoti galima, nes vaikai mielai imasi tešlos užminkymo ir picučių formavimo.

Bandelės su braškėmis, ananasais ir karvutės saldainiais
Bandelės su braškėmis, ananasais ir karvutės saldainiais

Pečiuko kūrenimas picai
Pečiuko kūrenimas picai

Jos didenybė Kęsto pica
Jos didenybė Kęsto pica


Pirmadienio vakarienė

Pirmadienio vakarienė buvo su jo didenybe tradiciniu vištienos šniceliu, kai visi tyliai kartoja ir smagu, kai vaikai visą dieną praleidę lauke kimšte kemša šnicelį su spanguolių uogiene.


Antradienio pusryčiai

Prancūziški skrebučiai pusryčiams su Rytės variacija - granatomis. Plakinį padariau su grietinėlė ir kiaušiniais, kad per gerai nebūtų šiek tiek praskeidžiau pienu, o dėl saldumo - šaukštelis cukraus.
Prancūziškas skrebutis pusryčiams
Prancūziškas skrebutis pusryčiams


Antradienio pietūs - silkė

Išvažiavimo nuotaikos buvo užvaldę visus ir greitai išvirtos bulvės, šnicelių likučiai ir silkė su blanširuotais svogūnais iškeliavo į plenero dalyvių pilvus. Likučiai susivartojo ir neliko nieko vežtis į namus.

Pagal viską, tai nusisekė visas meniu, kad jau nebuvo stumdytos lėkštės su likučiais jose :)

Comments

Post a Comment