Skip to main content

Biržai ir biržų duona

Biržų duonos ledai su duona
Biržų duonos ledai su duona

 Pirma patirtis su Biržais buvo prieš kelis metus, kai su ekskursija dardėjau po aukštaitiją ir užsukom į Biržus, aplankėm pilį ir Biržų alaus daryklą. 

Pilis imponuoja iki šiol, pamatytas alaus gamybos procesas visai patiko, bet to gėrimo vengiu kaip velnias kryžiaus, visiškai ne mano gėrimas ir bet nebandau šios daryklos produkcijos ragauti ir reabilituoti. Pakliuvo į juodą sąrašėlį ilgam :)

O šį kartą nukeliavę į biržus patirtis visai kitokia, fontanai ežere, papludimys ir skanūs ledai firminėje Biržų duonos parduotuvėje.

Turiu porą mėgiamų šios kepyklos dalykų, bet Biržų centre pakliuvau į koncentratą gerų dalykų. Įeini į moderniai surėdytą parduotuvę ir raibsta akys nuo visko. Visko nepirkau, bet prie ledų dar ir spaudos nusipirkau.

Mango ledai yra patikrinti ir kaip visada tobuli, o vat su duona ledai tik mane sužavėjo, šeimynai šis skonis nesukėlė ovacijų.


Praktiškai man galvoje pasikeitė Biržų asociacijos, buvo pilis ir alus, o dabar duona ir pilis. Ir turiu pripažinti, kad gera kepyklos produkcija ir įvaizdis nunešė pilį į antrą vietą.

Praktiškai uždėjo tokį patį gerą štampą kaip Guiness darykla Dublino mieste.

Biržų pilies įtvirtinimai
Biržų pilies įtvirtinimai


Comments