Skip to main content

Balelių pleneras 2021

 Jau skamba varpelis ir skelbiamos Balelių plenero 2021 datos. Pradžia liepos 2 dieną ir pabaigsim tapymus liepos 6 dieną per Mindaugines.
Balelių pleneras
Balelių pleneras


Plenero kviestiniai svečiai

Kaip ir kiekvienais metais prie plenero tapytojų prisijungs visų mylimas ir gerbiamas, gilius dailės ir kitų vizualių nenų mokslus krimtęs ir aliejinius dažus įvaldęs, šedevrizmo atstovas Kęstas. Jam įkandin antrins dvi jaunosios personos: Ieva ir Rytė, kurios vardan kūrinio kartais sujungia jėgas ir kuria kūrinius vieną  po kito, potėpis po potėpio ant vienos drobės. Tiesa, Rytė iššaugo iš nekvalifikuotos tapytojos ir gavo asmeninį molbertą, kad sklandžiai užgimtų šedevrai ir nekiltų diskusijos: o kur mano, o kodėl aš neturiu? 

Gamtos ir natiurmortų tapytojos irgi prisijungs prie plenero gretų ir savo panašiu braižu, mėgiamais gėlių ir augalų motyvais puoš drobes.

Plenero buitis

Žodžiu, prie buitiškesnių temų kaip visada suksis primityvizmo atstovė - aš. Bus užtikrintas tris kartus maitinimas, apartamentai antram aukšte, pirtis pagal pageidavimus ir inventorius tapymui. Jeigu išpuls gera korta, bus suorganizuota ekskursija po apylinkes ir vienas išvažiuojamasis maitinimas. Kilus nuoboduliui vėl bus bandoma nueiti pėsčiomis ledų, aplankyti senąjį medinį Balelių pastatą ir Balelių dvarelį.

Kad saulė ir vakarai stebintų mūsų vakarus terasoje, net nugriovėme tvartą. Plati erdvė, horizontas, atvers miesčionių pasaulėžiūrą į neišmatuojamas platybes ir nuneš visiems stogą nuo gamtos grožio.

Plenero esmė

Galios tos pačios taisyklės kaip ir visada - menas iškeliamas į pirmą vietą ir jeigu kils noras darbui, reik spėriai jį numalšinti pieno kokteiliu arba esant galimybe Martyno draugija. Emocijoms ir niekingiems norams aprimus, galima sukti ratus aplink drobes, Martyną, hamaką ar bet ką. Šiukštu negalima jokio įrankio imti į rankas ir kurti rezultatą. Suvokiau, kad pleneras yra kaip savotiška kassavaitinė žydų šventė Šabas, kai draudžiama dirbti. Tik mūsų atveju pleneras yra jas metus.

Ruoškitės visi produktyviam šedevrų kūrimo periodui ir lauksim.

Plenero istorija

Comments