Skip to main content

Ekspertizė žavi

 Šiandien susidūriau su malonia pirkimo situacija, kai rinkausi elektrinę gitarą iš poros gamintojų. Galvoje sukosi: Fender ar Ibanez. Ibanez su gale z kažkodėl nebuvo mano favoritė, o Fender tiesiog neturėjau prie ko prikibti. Na tiesiog...

Perku daiktą, kurio nesu realiai čiupinėjusi, varčiusi, lietusi, užuodusi. O man juk taip svarbu tekstūra, svoris, balansas, spalva ir tas daikto viską apimantis jausmas. Na, bet ką. Sukomės su Ieva iš padėties ir išsirinkom porą variantų pagal grožį nuotraukose. Kainos padorios, viena lyg gražesnė ir brangesnė. Apie pajungimus, laidus, stiprintuvus nieko nenutuokiam, tad be skambučio į el. parduotuvę nei kaip neišsisukau.

Skambutis į Tamstą

 Skambinu į Tamstą ir iš karto vardinu savo poreikius. Žmogelis iš karto perdavė ragelį kolegai, aš vėl vardiju savo poreikius. Ir kitame laido gale man vardija gitarų, laidų, stiprintuvų modelius raidę po raidę kantriai, kad spečiau užsirašyti, ir tikrai iš atminties. Aš dėl nepardavėjiško požiūrio esu abstulbusi ir maloniai nokautuota. Nepaėjo mano brangiausia išsirinkta gitara, nes ji kažkaip labai specialiai skamba. Stiprintuvą irgi pasiūlė paprastutį ir sakė tikrai užteks, laidą irgi 3m pasiūlė, nes su 6 metrų nepratusiam žmogeliui labai jau sudėtinga.

Padėjau ragelį ir mintimis maloniai kartojau jo gilų požiūrį į gitaras ir skambesį, turbūt daugybę yra matęs pirkėjų, kurie ateina kaip viščiukai ir jiems užtenka tos pradinės technikos, nes jie nei skirtumo garso suvokia, nei išauga iš savo pirminio pasirinkimo.

Susirašau dar el.laišku su Dariumi iš Tamsta, dar laišku paderinam mano pasirinkimo ir užsakymo detales. Greitis, kalba, sudėliojimas mano užsakymo yra visiškai profesionalus ir tiesiog jaučiuosi pakliuvusi į geras rankas. Mano vakarykštis blaškymasis per visas internetines muzikos prekių parduotuves nebeturi prasmės ir aš laiminga esu savo ir Ievos pasirinkimais.

Kitą savaitę turėtų pilnas komplektas atkeliauti į Kauno Tamstą ir viskas. Finalizuotas bus pasiruošimas Kęsto gimtadieniui. Lauksim kokio garsesnio paminėjimo, na o daugiausiai lauksiu to pilno gausmo ir stygų riaumojimo kaime. Gali būti, kad pleneras virs į muzikinį festivalį...

Jau galvoje sukasi festivalio pavadinimo mintys:

  Skamba terasos

  Tvarto griausmas

  Saulėlydžio garsai

  Muzikos daržas

  Bale, bale

  Balgarsis

  Gitarbalsis

  Balelių trio (klasikinė gitara, ukulėlė ir elektrinė gitara) 

  Barn blue

  Garsas medyje

  Medinis aidas

  Ir taip tų pavadinimų sąrašas gali tęstis be galo... 



Comments