Skip to main content

Šiauliai - neatrastas perlas

Kaip visuomet, kiekviena rudenį su VDU Alumni draugija išdardejom į ekskursiją ir šį kartą lėkėm į Žemaitiją, o tiksliau į Šiaulių kraštą. Tas Šiaulių miestas ir viskas kraštas su savo įdomiomis istorijomis gerokai mane pakerėjo ir tikrai noriu ten grįžti ir dar kartą apsilankyti pačiame mieste ir apylinkėse. Pora muziejų nustebino mane labiau nei aš tikėjausi ir vienas įsimintiniausių muziejų apskritai - Fotografijos muziejus. Tiek pamokėlės kaip pasidaryti fotografijas žaliai mėlynas, tiek "camera obscura", kai pasijauti esantis fotoparato viduje, kai vaizdas projektuojamas iš adatos skylutės, kai matai miestą ant sienos čia ir dabar.
Žodžiu, Fotografijos muziejus visiškai būtinas aplankyti su tuo jaunu darbuotoju, kuris mėgaujasi, ką daro.
O Chaimo Frenkelio vila yra kitas perlas Šiauliuose, eksterjeras galingas, interjere trūksta gyvybės, bet tikrai vertas dėmesio objektas. Nors ir čia pakišo koją jaunimėlis, kuris nei turi sugėbėjimų, nei noro darbuotis ten. Bet šaukštas deguto tikrai nesugadino Chaimo Frenkelio vilos ir visų lubų, sienų dekoro. Jaunimėlis tikėkimės greit neš kudašių iš šio muziejaus ir prisijungs prie komandos trykštantys noru ir mėgstantys tai daryti žmonės, kurie traukia, o ne atstumia.
Šiaulius pagyvininkas personažas yra menininkas Vilius Puronas, įdomi asmenybė, ir tas žodis įdomus yra visom prasmėm, tiek savo Geležinės lapės sukūrimu, tiek savo minčių dėstymu ir realybės suvokimu.















Comments