Skip to main content

Indiskas Ryziu pudingas Kheer

Valgiau kuria cia diena indiskame restoranelyje ir belaukdama pavarciau indiskos virtuves knyga ir uzkliuvo akis uz ryziu pudingo. Nei knygos pavadinimas, nei autoriaus info nezinau.

Ryziu pudingo recepta padauginau is 1.5 koeficiento ir pateikiu su savomis proporcijomis ir patobulinimais.

Ryžių pudingui reiks:

1.8litro pieno
115g ilgagrudziu ryziu
60g plikytu, nuluptom odelems ir supjaustytu migdolu.
115g razinu
9 kardamonu sugrustu seklu
1 cinamono lazdeles
60g smulkiai supjaustytu dziovintu abrikosu
180g cukraus

Ryziu pudingo gamyba reikalauja ir demesio ir laiko, tad gaminkite kita patiekala tuo pat metu ir sukiokites ties ryziu pudingu.
1.8litro pieno uzvirinkite ir suberkite ryzius. Nuolat maisydami pavirkite 1 minute ant didziausio karscio, sumazinkite ugni iki vos vos virimo virkite 10 minuciu nuolatos maisant. Po to virti 1.5 valandos retsykiais pamaisant.
Sudekite cukru, abrikosus, razinas, kardamona, cinamono lazdele ir virkite 1 val (viriaus 30 min) maisant karts nuo karto. Nuo idetu vaisiu, ryziu pudingas sutirstes, o vaisiai isbrinks or issipus.S uberkite migdolus ir dar pavirkite 30 minuciu.
Originalusis receptas rekomenduoja valgyti visiskai atvesusi, bet seimyna net nebande laukti dar pusvalandi ir megautis vesiu. Pirmas bandymas silto ryziu pudingo virsyjo lukescius. Tirstas pudingas su visiskai suvirusiais ryziais, pagardintas abrikosais, migdolais ir jauciamu kardamonu.
Likutis salto Indisko Kheer ryziu pudingo susveistas sekmadienio pusryciams ir pasirodo, saltas jis dar skanesnis.




Comments