Skip to main content

Obuolių pyragas


Kai obuoliai tiesiog kviečia būti surinkti ir parvežti, o mažos rankytes puola pagelėti su obuolių lupimu, tiesiog nieko kito nelieka tik kepti obuolių pyraą su sviestu ir be kepimo milteliu. Tie pyragai su kepimo milteliais kažkaip man pabode, o traški plutelė žymiai labiau mane vilioja.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas


Obuolių pyrago tešlai reikės:

250g miltų
175g sviesto
5 v.s. šalto vandens

Aptepimui:

1 kiaušinio trynio
Šlakelio pieno

Ir žinoma, obuolių idarui reiks:

1kg ar šiek tiek daugiau luptų, pjaustytų skiltelėmis obuolių
50g migdolų skiltelių
1 v.s. krakmolo
50g razinų
5 v.s. romo
4 v.s. cukraus
0,5 citrinos sulčių, galima ir žievelę nutarkuoti
1 a.s. cinamono

Gaminimas:

Is teslai skirtu produktu greit suminkom tesla, sviesta arba tarkuojam, arba su 2 sefo peiliais su miltais sukapojam, arba su stovinciu mikseriu viska sumalam. Esme nepermalti ir nesusildyti sviesto. Supilam vandeni, suminkom tesla ir padedam i saldytuva bent 30 min, bet gali ir per nakti tunoti tesla.
Kol tesla saldytuve, isnaudojame laika obuoliu lupimui, pjaustymui. Razinas panardiname į romą ir citrinos sultis.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Tešlos 2/3 iškočiojome ir paguldome į keramikinį indą ar šiaip skardą aukštesniais kraštais, obuolius sumaišome su razinomis, krakmolu, cinonu, cukrumi ir beriame ant tešlos. Iš likusios tešlos iškočiojame dangtį ant obuolių, viduryje prapjauname skylę garams išsiveržti, aptepame trynio ir pieno plakiniu ir šauname į orkaitę.
Kepame 50 min, šiaip man pasirodė mažokai, tai su kitu patiekalu orkaiteje as dar 15 min kepiau ant vejelio, sutalpinusi du patiekalus orkaitėje dviem sluoksniais.
Sprogo obuolių pyragas, nes buvo per skanus
Sprogo obuolių pyragas, nes buvo per skanus



Comments