Skip to main content

Trupininis pyragas su uogiene

Trupininis pygaras su uogiene yra iš tų vaikystės klasikos dalykų, kur nei sunku padaryti, nei pompastiškas desertas ir ta iškepta skarda ganėtai greitai dingsta arba gali ramiai pastovėti šiltai parą kitą ir tikrai nesugesti. O kur dar privalumas, kad galima sunaudoti nebenaudojamą uogienę, o kur dar vienu pyraga iškepti kelis skonius? Taip, taip, mėgstu pamaišyti uogienes ir taip išgauti vieną pusę rūgštesnę su rabarbarų, serbentų ar slyvų uogiene, saldesnę su braškėmis ar tiesiog sunaudoti turimą obuolienę. Šis pyragas man patapo šiokia tokia tradicija su baidarėmis, kai plauki, vakaroji, miegi palapinėse ir ryte pjaustai skardą pyrago, geri kavą ir visi ima po gabalėlį kitą.

Trupininis pyragas su uogiene
Trupininis pyragas su uogiene


Trupininis pyragas elementarus, reiks:

  • 420g miltų
  • 200g cukraus
  • 1 arb.šaukštelio kepimo miltelių
  • 220g šalto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnio druskos

Trupininio pyrago įdarui reiks uogienės, maždaug 500ml stiklainio, bet gali ir daugiau sueiti, jeigu norite drėgnesnio ir su daugiau uogienės pyrago. 

Gaminimas visiškai paprastas:

- Miltus sumaišyti su cukrumi, druska, kepimo milteliais ir įštrinti su kubeliais supjaustytu sviestu. Įmaišyti kiaušinį ir gausis trupiniai, kurią įdedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

- Įkaitinti orkaitę iki  190 laipsnių, skardą iškloti kepimo popieriumi, suberti tolygiai 3/5 tešlos ir paspausti, užtepti turimą uogienę ir užbarstyti likusią tešlą (jeigu gavosi tešlos gumulas, tai su brokine tarka sutarkuoti)

- Kepti apie 45 minutes, bet viskas priklausys nuo skardos dydžio, aš kepu per visą orkaitę, tai gaunasi plonas ir greitai iškepantis pyragas. 

Comments