Skip to main content

Barselona, sugrizimas po 10 metu

Spalis uzderejo kelionemis, viena i seniai lankyta miesta – Barselona, kita – uz Atlanto. Sis blog postas apie Barselona, i kuria sugrizau po ~10 metu.

Dalykai, kurie nustebino

Vienareiksmiskai pirmoje vietoje yra maistas, po to: kurortiniai miesteliai, Sagrada Familija, mieli rajoneliai.
Burgerine – Timesburg. Sutirpo burnoje tas burgelis, nuostabiai suskambo skoniu derinys: jautiena, ozkos suris, melyniu uogiene, karamelizuoti svoguna. Ir zinoma, puikaus skonio bandele. Tirpsta burnoje toks burgeris, kai valgai, nebetelpa, bet palikti tikrai nesinori. Atsikvepi pusiaukeleje ir tesi ta kelione.
Juros gerybiu valgykla - uzsienieciams sunkiai iveikiamas juros gerybiu rojus. Rojus, tikras rojus is midiju, navachasu, juros sraigiu, astuonkojuku, kalmariuku ir visokiu kitu gerybiu. Prisiminus dabar, ima seile teketi. Tiesa, juodoji sios valgyklos puse - sunku isikirsti i aptvarnavimo sistema, jeigu lankaisi pirma karta. Pirma – prasai pasverti issirinktu gerybiu, susuka gerybes i popierius, nunesa i virtuve. Prie kito baro uzsisakai gerimus ir atsisedi prie staliuko. Tuomet jau reiktu itempti ausis ir bandyti gaudyti staliuko numeri, kuris istariamas ispaniskai ir anglu kalba, su stipriu ispanisku akcentu. Labai stipriu akcentu.
Vietinis restoranelis - suzavejo maistas ir atmusta aptarnavimo sistema. Puoselejama dalinimo kultura, po truputi atnesa maisto, juros gerybes, kroketai, uzkandukai.
Seimos restoranelis kurortiniame miestelyje. Paprastas seimos restoranelis, sukasi du ne ispanu kilmes padavejai, kurie meistriskai aptarnauja lankytojus. Padavejai zino ka daro, nes ne vienus metus tuo uzsiima. Cai ir pajauciamas skirtumas, ar studentas aptarnauja, ar padavejas, kuris yra profesionalas.

Sumusti stereotipai

Muzika baruose - nereikia jokios muzikos baruose, nes maitinimo istaigos patampa bitynu, o ne tylos oaze. Visa erdve prisipildo to smagaus surmulio, gal cia tas ispaniskas temperamentas ar bendravimas sugroja, gal siaip kas.
Laukimas eilese prie iejimo - kas nutiktu Lietuvoje, jeigu reiktu puse valandos pastoveti ir palaukti, kol atidarys restorana vakariniui uzejimui? Ignoruotu dauguma ta bara, o cia – iprastas dalykas.
Senukams nera vietos - net ir sukrese senukai tupi baruose, plepa ir smagiai leidzia dienas.
Vakarienes laikas - normalesnes kavines/restoranai atsidaro 8 vakare arba dar veliau. Apie 9-10 vakare prisikemsa barai zmoniu vakarienei. Lietuvos laiku, jau galetume skaiciuoti laika iki miegelio, o cia prisipildo barai/restoranai lankytoju.
Padavejas yra studentas - nesutikom nei vieno jauno padavejo aplankytuose bariukuose, visi padavejai zino ka daro, del ko daro ir kaip viska atlikti.

Viso sio malonaus nutikimo nebutu buve be Aistes ir Povilo, tad jeigu susiruosete i Barselona, zinau, puikia gide!!!


Comments