Skip to main content

Cikaga... po metu

Pirma karta Cikaga aplankiau pries metus, o si karta irgi beveik tuo paciu metu - velyva rudeni.
2014 metais nustebimo miesto dydis, dangoraiziai ir viskas aplinkui, o siais metais neriau gilyn. Gilyn i detales, gilyn i visuma, o ne i pirma ispudi, kaip praeitais metais. Si karta ikrito i aki keletas dalyku:
- vakarieniaujat vanduo tiekiamas nemokamai visur, kur tik valgiau.
- saskaita atnesama, net jos neprasant. Pavalgei ir laikas susimoketi, nereikia laukti. Truputi keistas buvo prie to priprasti, bet cia galioja desnis: aptarnavo ir viskas, laikas kitam lankytojui.
- helovyno surmulys. Musu nauju mestu sventimas nublesta su ju helovyno sventimu. Mes tikrai neturime tokios sventes, kur dauguma jaunimo apsirengia kostiumais ir lervoja per miesta, o tiksliau - per barus.
- personalizuotas pirkimas. Daugumoje vietoju siuloma jus suskaiciuoti, tai el.pasto adreso prasoma, tai fizinio adreso, siuloma korteles ar kitaip bandoma jus identifikuoti.
- pardavejo vardas. Aptarnavo Robin, ji jums ir prisistatys, ir pagelbes apsipirkti ir prisistatys vardu. Zinoma, kasininkas paklaus, kas jus aptarnavo ir taip identifikuotas personalas, kuriam galbut bonusai keliaus.
- pardavejai pasitinka jus prie duru. Keista, bet jie nesitraukia nuo duru, laba diena/viso gero. Zmogus esantis prie duru ir pasitinka, ir atsisveikina su jumis, taip atidaromas ir uzdaromas ratas.


Helovynas, 2015 - Cikaga

Sub-postas apie Helovyna, kurio surmulyje teko ir man pabuti. Gausa kostiumu, surmylys gatvese ir baruose. Stai esme sios sventes... pabuvom dviejuose baruose ir perejom keleta bloku, to pilnai uzteko, kad pajusti, ka si svente reiskia amerikieciams. Akys raibo nuo kostiumu ivairoves, kaip: Flinstonas, Donaldas Trumpas, Ketciupas, SWAT, Lakunas, Chirurgas, Kate, Tigras, Ryklys, Jezus ir Marija, Kepejas, Muzikos ir TV Zvaigzdes, Mecenatas su Playboy zuikuciu, Lavonas, Vampyras, Zombis, Kaliause, Medkirtys, Romenas, Policininkas, Supermenas ir kiti filmu herojai ... Si sarasa galima testi be galo, nes rodos, kad nesutikau vienodo kostiumo.

Comments