Skip to main content

Komunikacijos planas

Komunikacija, viskas aplink ją sukasi. Kada čia užmačiau, kad 90proc priklauso ne nuo to ką pasakyti, bet kokiu tonu pasakysi. Žinoma, tame yra tiesos, kaip ir kur pasakysi, kada pasakysi ir t.t.

O daugiau užsimaniau pasiskaityti apie komunikacijos planą. Įvedžiau į visagalę paiešką ir pirmas įrašas iš Wiki, tiesa, jis visai glaustas ir primena marketingo 4P - paprasta
"Kas" - tikslinė auditorija
"Ką" - žinutė, kurią mėginama išsakyti
"Kada" - laikas, parodys tinkamą laiką pateikti žinutę
"Kodėl" - norimas rezultatas
"Kaip" - komunikacijos mechanizmas (kaip žinutė bus pateikta)
"Kieno" - išsiuntėjas (nustatoma, kas pateiks žinutę ir kaip atrinktas tas žmogus)

Vietoj 4P marketinge, gavosi 6K. Kai kurie P ir K sutampa... nesimokiau, bet gal marketingas apima komunikaciją - neverta daug mąstyti - turėtų.

Kaip ir viskas Vikipedijoje susiejama, taip ir tolimesniams skaitiniams turiu terminų sąrašą: "Comunication Design", "Marketing communication", "Content management".

Kaip ir viskas nuspėjama, dalinai naudojama, tik atkreipiau dėmesį į kelis komunikacijos kanalus:

  • muziką. Iš karto asociacija, kad tą komunikacijos kanalą naudoja nedaugelis, anskčiau vienas TV kanalas dainuodavo :)
  • parodos ir viešas menas. Chm, net susimąsčiau, kas naudoja tai LT? Menas ganėtinai mažai remiamas, bet būna kur nors mažas stendas, kas parodą remia. O gal čia daugiau susiję su to meno kūrimu, nei paprastu rėmimu?
  • filmai, nemažai juose detalių yra, kaip paimamas prekinis ženklas, kokiame konteksta jis naudojamas ir kokios asocijuojasi. Kaip tik viename seriale apie šešiasdešimtuosius visi rūko ir ne bet ką rūko. Net viename iš didesnio biudžeto filmų yra įkišta alkoholio reklama, ji taip tiesiogiai įkišta, kad kelią šypseną. Reikėjo daugiau pagalvoti... Filme reklama turi skaniai valgytis, o ne brutualiuoju ir primityviuoju būdu.

Daugiau pasiskaitymui čia.

Comments