Skip to main content

Uoga - frozen yogurt namai

Šiandien visi užsukom į neoficialią Uogos degustaciją. Kas ta Uoga?
Uoga - ledainė Kauno senamiestyje
Uoga - greitai duris atversianti ledainė Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje. Kas ten bus - ogi įvairių skonių ledai ir ledų skanėstai. Senokai buvo nušviesta draugų tarpe, kad atsidarys ledainė. Eidavau Vilniaus gatve ir dairydavausi, kur ji bus įsikūrusi. Vis jos neatrasdavau, nes mažesnė, nei įsivaizdavau. Uogos langas į pasaulį - vienerios durys į Vilniaus gatvę ir jokio langiuko. Erdvė pati įpareigojo kažką įdomaus su ja nuveikti.
Įėjus į vidų pasijunti, kaip ledo karalystėje iš kokio animacinio filmuko. Balta, balta kur dairais, bėga ragana per sniegą... Balta, tai nereiškia, kad šalta. Šiltas jausmas pradedant juo įdomaus interjero, jaukiai mažos erdvės, šeimininkų dėmesio ir įvairių ledų.
Uogoje atsisakyta standartinės ledainės koncepcijos, kurią mes esame įpratę. Vitrinos su ledų bliūdais, pasakai, kurio nori ir gauni rutulį į vaflį ar dėžutę. Čia viskas truputį įdomiau. Ledai šviežiai suraityti iš aparato, o papildomi skoniai pateikiami ne už šalto stiklo, bet čia pat prekystalyje. Taip, taip...ne ant prekystalio, bet pačiame prekystalyje.
Ragavom trijų skonių ledų: jogurtinis, jogurtinis riebesnis ir braškinis. Papuolėm į skonių žabangas, kai susimaišo skoniai burnoje. Kol valgai vieną, tai atrodo, kad jis labai skanus ir kito nesinori. Gauni ledo suktinukę kitokio skonio, jau šitas labai skanus ir prieš tai ragautas nublanksta. Bet skaniausias daiktas buvo ledų tortas, kai gauni gabalą torto. Sodrus skonis greitai ištirpsta burnoje ir iš kuklumo neprašai pakartojimo.

Gana čia panegirikos, yra ir minusų šioje istorijoje:
   - tėvai su vaikais vežimuose sunkiai įsikabaros į Uogą, nes riba nuo šio pasaulio - trys statoki laipteliai
   - pačių ledų pasirinkimo nėra daug, nes aparatas gamina tik 2 rūšis ir jų miksą
   - tėveliams ar šiaip linksmiau nusiteikusiems žmogeliukams pritrūks alkoholio skyrelio
   - staliukai mažuliukai ir prailgtų ilgas pasisėdėjimas

Dabartinis Uogos langas į pasaulį



Comments