Skip to main content

Lietuvos gurmanas - pateisinęs lūkeščius atradimas

Po sekmadienio atradimo, šiandien nulėkiau į Lietuvos gurmaną ir įvertinau viską savomis akimis.
   Lokacija - patogu privažiuoti, Europos prospektu atskrieji itin greitai.
   Parkavimas - erdvi aikštelė, mašinų nedaug, apsisukti sugebės kiekviena moteris.
   Interjeras - įėjau į vidų ir viskas malonu, tamsi furnitūra, neperkrauta - jauku. Už kasininikės nugaros matosi tarnybinės patalpos, man visada smagu matyti, kaip vyksta procesas ir kas dedasi virtuvėje: kyla bandelės, pašaunamas pynutė į krosnį, minkoma tešla...
   Aptarnavimas - mergina už kasos superinė ir neįkyriai bendravo. Pasiūlė sausainius pamaišyti ir patarė, kurios bandelės tiktų savaitgalį galbūt gaminamiems mėsainiams.
   Asortimentas - va šitas dalykas mane kaip tik ir domino, kas čia per vieta, ar eilinė kepyklėlė, ar parduotuvė. Žodžiu, asortimentą aš sugrupuočiau į kelias grupes:
      Saldumynai - sausainiai, keksiukai, mielinės, sviestinės ir sluoksniuotos tešlos bandelės, pyragai. Nustebinęs pasiūlymas - bulvės, vaikystėje nebuvau aš tų bulvių mėgėja, bet šį kartą nesusilaikiau ir pasiėmiau porelę. Nostalgija, emocija, o ne kokis atvežtinis saldumynas :).
      Tortai - keletas tortų buvo, atrodė skaniai, jokio sintetinio glajaus ar kokių blizgučių.
      Duona ir duonelės - duonos rūšių nedaug ir nevargina pasirinkimo laisvė, kai ateini ir nebežinai, ko nori.  Duonelių yra daugiau, kaip tik ir išbandysiu bandeles, gal viena rūšis tiks mano mėsainiams.
      Rimtesni užkandžiai - kibinai, bandelės su lašinukais. Pasiėmiau vieną kibiną, bet jį sukrimtau eidama į mašiną ir teko sugrįžti. Sugrįžti ir prigriebti dar kelis - vakarienei.
      Rūtos spinta - prie vienos sienos neįkyriai įmontuota Rūtos produkcijos spinta, spinta uždara, tad nesidairiau aš ten. Gal ne ta nuotaika buvo.
      Mėsų vitrina - užmečiau akį, kad dešrytes ir rūkyti kumpeliai neblogai atrodo, bet kaip ir su Rūtos spinta - ne ta nuotaika, tad per daug nesidairiau.

Grobis iš Lietuvos gurmano (viena bulvė jau sprogo)
Beje, savininkės dukra sukiojosi su objektuvu ir štatyvu. Nesusilaikiusi mestelėjau, kad trūksta nuotraukų socialinio tinklapio profilyje - maloniai atsakė, kad kaip tik tuo ir užsiima.

Tikiuosi, kad Lietuvos gurmanas ir išliks gurmanas, o ne pavirs kažkuo paprastu ir prastu. Sėkmės.

Comments