Skip to main content

Snieglentė išbandė Snowarena Druskininkuose

Šiandien buvau Druskininkų Snowarenoje. Buvau girdėjusi kelių žmonių nuomones apie uždarą slidinėjimo trasą ir labai knietėjo pačiai išbandyti snieglentę šiemet.
Idėja puiki, erzinančių smulkmenų nedaug ir smagiai pasislindinėjau porą valandų. Perkant abonementą noras buvo slidinėti 4 valandas, bet po pirmos valandos suprantau, kad 4 valandos yra per daug tokioje trasoje ir su tokiu žmonių kiekiu.

Keli pastebėjimai vykstantiems į areną:
   - Atvykom šiek tiek po 10 val, greitai susisukom ir pradėjom leistis trasa. Trasa paruošta gerai, nors sniegas ne visiškai baltas ir ne kaip natūraliai prikritęs, lengvas sniegas. Išėjom apie 14 val, trasoje jau pasirodė ledo zonos, šiek tiek išvažinėta, bet tikrai neblogai.
   - Arenoje vėjo nėra, temperatūra ne žema, tad užteko man šiltuko ir striukės. Nepersistenkite su šilta apranga.
   - Pagrindinis keltuvas keturvietis, bet vieną kartą išmatavau - kilo 3 minutes. Leidiesi kelias akimirkas, stovi eilėje prie keltuvo ilgai, keliesi ir vėl tik akimirka malonumo. Santykis maloniai praleisto laiko su laukimu nežavi. Reiktų pagreitinti sėdimą keltuvą, nes kitame šone esantis pašikniukas yra snowboard parko ir kelia tik iki vidurio, nuo vidurio iki viršaus kelia judantis takas. Takas lėtas, tad irgi ne išeitis su juo keltis.
   - Būtinas šalmas arenoje, tad pasiimkite savo ir nereiks nuomotis (nuoma 12 Lt/dienai).
   - Draugė slidininkė šiandien kankinosi 2 valandas instruktoriumi, tad rekomenduoju jos vardu Žilviną (Žilva). Vienas iš 14 licencijuotų instruktorių Lietuvoje. Bet atsargiai su bet kokiu instruktoriumi, yra  ir ką tik iškeptų "instruktorių". Pavydas ėmė, kad su instruktoriumi nereikia laukti ilgos eilės ir kilo su keltuvu be eilės... Kėlimosi be eilių kaina - instruktorius 100Lt/val.
   - Kavinė šalia trasos ir joje praleistas laikas nesiskaičiuoja prie slidinėjimo valandų. Alkani ir ištroškę neliksit, savų sumuštinių ir termosų vežtis nereikia :).
   - Trasos kampe yra ledo baras, staliukai ledo gabalai, kailiai atsisėdimui. Priminė ledo bariūkštį kalnuose :)
   - Neturintys inventoriaus gali pasinaudotis nuomos punktu, mačiau ir snieglenčių, ir slidžių, ir šalmų, mačiau kabančius rūbus. Įdomu, ar ten rūbų nuoma ar kokia papildoma paslauga. Išėjus iš slidinėjimo erdvės rasite ir įrangos, aprangos parduotuvę.
   - Šeštadienis ne pati tinkamiausia diena slidinėti Druskininkuose. 10 valandą žmonių trasoje ir prie keltuvų buvo normaliai, o po pietų žmonių padaugėjo ir neliko malonumo, tik laukimas, trynimasis.

Galėtų būti arčiau Druskininkai nuo Kauno, tuomet po darbo galėčiau lėkti ir paslidinėti :)

Foto reportažas
Trasa iš keltuvo apie 11 val
Ledo baras
Mintis gera, bet kryžiukas mano snieglentės varžtui netiko
Lėtai slenkantis eilė prie keltuvo
Arena pro arenos langą
Ištuštėjęs Jagermeister
Trasa iš viršaus
Inventoriaus nuoma







Comments

  1. Kadangi aš esu vyras su implantais, man šiais metais teks aplenkti Snow areną, nebent galima būtų nuvažiuoti ten ir sėdėti labai suintrigavusioje fotoreportaže vietoje - ledo bare su Jagermeisterio taurele rankoje. Po to su dar viena taurele, dar kita ir galų gale tikiuosi parvežtų mane kas nors namo :) .....

    ReplyDelete

Post a Comment