Skip to main content

Beatos žurnalo analizė kartu su vaiku

 Nuomonės formuotojai ir prekinių ženklų rinkodaristų darbas su jais arba prekinių ženklų darbas su nuomonių formuotojais. Visi visur matom reklamą, bet ėmiau ir kartu su Ievai perverčiau Beatos virtuvės 2022m Kalėdų numerį ir suskaičiavom, su kuriais prekiniais ženklais dirba, o kuriems tiesiog pardavė puspalio plotą. Pora puslapių tiesiog eina "Beatos virtuvės" produkcija, kaip ir dirba su šiuo prekiniu ženklu Beata, kaip ir pati sukūrė.

Beata ir prekiniai ženklai

Su Ieva dariau vaiko įžvalgumo reklamai tyrimą ir esmė buvo pasižiūrėti į išorinius prekinius ženklus ir išvardinti juos palengva:

Dr.Oetker - konditerijai skirta produkcija, bet savo žurnale miltelius putėsių ir pyragaičių reklamuoja. Ar tiktų darbuotis ... iš principo su maistu susijęs prekinis ženklas, bet "gatavus" miltelius reklamuoti nevisiškai organiška

Vilniaus duona - kelis kartus paminėta. Maistas su maistu susijusiame žurnale, reklamuota Urtės ir Agotos duonos. Neorganiškai, o tiesiog nusiperkant puslapio plotą.

Santa Maria - porą kartų pareklamuota dalyje puslapio, įtraukta į kai kuriuos receptus. Kaip prieskoniai prieinami pagrindiniuose prekybos centruose, bet žurnale reklamuoja mišinius, o ne grynus prieskonius,

Ikea - vienas puslapis su kažkokiomis dekoracijomis, kitas su maistu, dar bandyta paminėti tuos maisto produktus receptuose. Toks kombinacinis jausmas nei organiška, nei labai jau tolima. Bandė, darė, pritempė kiek galėjo.

Dvaro - puslapio plotelis, kai kuriuose receptuose paminėta, kad reikės "DVARO" sviesto, pieno ar grietinės, kai kuriuose receptuose reikia paprasto sviesto, pieno ar grietinės. Organiškai bandyta viską įklijuoti, bet turbūt prekinis ženklas nesugebėjo sumokėti už visus receptus, tad plikytus pyragaičius ar virtinukus patartina gaminti su paprastais pieno produktais, o Napaleoną, avietinį anglišką desertą su prekinio ženklo produkcija.

La Espanola - atsikartoja tas pats principas: pusė puslapio reklamai, recepte paminėtas ingridientas yra La Espanola aliejus

Fjord - išgalėjo nusipirkti pusė puslapio reklamos. Reik gerai galvą pasukti, kad žuvies taukų maisto papildus pasidarytų organiški maisto žurnale. Ar pavyko tą galvą pasukti - nea.

Tomy - pusė puslapio reklaminio ploto ir įtrauktas į receptą

Maggi - visiems gerai žinomas prekinis ženklas, kur prieš daug metų daug TV eterio pirkdavo su stebuklingais buljono kubeliais. Kelis kartus įtrauktas šis prekinis ženklas, bet ar pamačiusi buljono reklamą aš skaitysiu receptą - labiau sakyčiau ne, nei taip.

Suslavičiaus - tiesiog nusipirko puslapį reklaminio ploto. Gerai, kad receptuose nebuvo, nes baisiai pjautųsi su Beatos savais padažais.

Dan Sukker - visas puslapis reklamos ir recepte paminėta, kitą kartą tik 2/3 puslapio ploto ir recepte paminėjimas. Beveik organiškai.

Eucerin - visas puslapis neorganiškos reklamos, kur tiesiog reklama skirta moterų auditorijai ir tiek. Tiek stilistika nelimpa prie kalėdinio numerio, tiek išdėstymas. Dar toje reklamoje pastiprinimui 2 veidai įdėti: gydytojos ir aktorės. Ar padeda organiškumui - nea.

Spilva - 2/3 puslapio puslapio  ir paminėjimas recepte.

Vilniaus paukštynas - pusė puslapio reklaminio ploto, bet esmė ta, kad marinuoti paruoštukai yra reklamuojami. Tai klausimas man kaip skaitovei - imti jau marinuotą mėsą ar pačiai ruošti.

Margarita - lietuviškas prekinis ženklas užėmė pusė puslapio, ar gali būti organiška kosmetikos reklama - nea, bet bent jau nedidelė ir su natūralios kosmetikos pozicionavimu. Šalia esantis straipsnis irgi apie gamtą, tai šeimą.

Eurokos - šis prekinis ženklas užėmė priešpaskutinio puslapio plotą kartu su Mercedes-Benz kvepalais. Visiškai neorganiška reklama, nei maisto, nei MB, nei Eurokos...

Paskutinis puslapis dedikuotas Jurgio ir Drakono picai ir kontaktinei info. Ar viskas vietoje - taip :)

Final, final išvados - kaip Beatos prekinis ženklas darbuojasi

Viso su Ieva suskaičiavom 16-a prekinių ženklų, kuriems parduotas žurnalo plotas arba mažiau, daugiau integruotas prekinis ženklas į receptus. Beata yra savo prekinio ženklo kūrėja, ambasadorė ir seniai išaugo iš vieno žmogaus verslo. Ar žurnalas "Beatos virtuvė" būtų pelningas be reklamos - kažkaip galvoju, kad nea. Stipriai ne, bet ar nuolaidos gan stipriai daromos dėl reklaminio ploto - taip. Galvoju, kad už vieno puslapio reklaminio plotą turėjo daugiausiai sumokėti Eucerin, nes labai jau savo prekinio ženklo daug dalykų įdėjo, o Beatos nieko ten nėra.

Dar kelios mintys šmėstelėjo, kad kainodara yra gan aiški:

- reklaminis plotas

- reklaminis plotas + paminėjimas recepte

Dar peršasi mintis, kad Bestos duoną kepa Vilniaus duona, padažus verda Suslavičius, o kas koldūnus daro taip ir liko neaišku, nes šaldytos produkcijos reklamos nebuvo žurnale, tad yra priedų, yra pagalvojimų, o kaip iš tikro yra tik Beatos komanda težino.

Beje, Beatos žurnalas keičia kryptį nuo receptų žurnalo į miksą tarp receptų, reklamos ir gyvenimo būdo žurnalo. Pirkau kaip receptų žurnalą, o gavau mišinį. Ar gyvenimo būdo turinys prilygsta Nemuno ar Lamų slėnio žurnalams - oi ne. Mano mintis seka toliau - nebeesu aš šio žurnalo tikslinė auditorija, jis mutuoja ne į mano pusę, bet ar mutuoja ten, kur auditorija platesnė - tikrai taip.

Comments