Skip to main content

Reklamos ir liūtai

 Kanų reklamų liūtai jau kelinti metai pakviečia į kino salę ir šiemet praturtino ekranus labai gilios socialinės reklamos. Kur pirma sprendžia klimato atšilimo, ekologijos, vėžio, seksualinės prievartos, lygybės tematikas ir santykinai nedaug buvo lėkštų ir vizualiai gražių žinučių. Šiaip ko jau ko, bet buvo meistriškai sudėliotų klipų, kur jauti kaip anapus ekrano aktoriui ar reklamos kūrėjui rūpi ta mintis ir idėja, o kur dar įvairios pasitelktos priemonės nuo daug laiko reikalaujančių judančiu žmogeliukų, kostiumų iki šiuolaikinių kompiuterinių efektų.

Iš esmės net didieji ženklai perteikė save per mintį, judesį ir mažai kas akcentavo superines produkto savybes. O tiksliau, gal ir nieks nesakė, koks maistas skanus, kaip milteliai gerai skalbia. Tiesiog reklama virpino (arba ne) kas aktualu kiekvienam iš mūsų ar galimai mūsų artimųjų ar net ateities kartas. Kėlė klausimus reklama gilesnius ir daug sąsajų buvo su nevykusiais 2020 metais. Buvo ne mūsų kultūrai skirtų reklamų, kur tiesiog nelipo: Netflix, Spark park ir dar keletas. Tai tiek apie tas meistriškas reklamas ir kad Lt reklamod taip pat virpintų žiūrivą kaip ir Kanų liūtai.


Ir visai pabaigai...

Man įspūdį palikę Lt reklamos: šiukšlių piliakalniai, saugos diržų su vaikais, Kalėdinės, muzikinės, šiltos brandų reklamos.

Comments